Bugetul Focșaniului este amânat pentru o săptămână din cauza unui buton de microfon

Majoritatea PNL-USR-PLUS a blocat, pentru a doua săptămână la rând, ședința Consiliului Local Focșani în care trebuia aprobat bugetul municipiului pentru acest an. Ședința de marți a decurs normal la început când proiectele au fost votate fără prea multe dispute. După două ore, la primele discuții mai aprinse între consilieri, viceprimarul liberal a descoperit că nu are butonul prin care poate închide microfoanele celorlalți consilieri locali la microfon. Inițial, liberala a anunțat suspendarea ședinței pentru că nu are dispozitivul respectiv.

„Când o să remediați acest aparat, dispozitiv prin care ședința poate fi controlată de președintele de ședință conform Codului Administrativ și nu din moftul președintelui de ședință, vă rog frumos să ne anunțați. Suspend ședința de Consiliul Local”, a spus viceprimarul Ana Maria Dimitriu.

Primarul Cristi Misăilă a remarcat că majoritatea consilierilor PNL-USR-PLUS a părăsit sala fără să fie anunțată perioada pentru care este suspendată ședința iar motivul butonului de la microfon este unul ridicol.

„E suspendare pentru o anumită perioadă de timp sau e finalizată ședință? Explicați cetățenilor care își fac cruce cu două mâini. Pentru un buton suspendați o ședință în care se discută elementele cele mai importante ale bugetului pentru acest an? Ați făcut afirmații și nu îmi dați voie să vă explic?”, a spus primarul Cristi Misăilă.

Viceprimarul Dimitriu și consilierul local Victor Dumitru au revenit în sala de ședințe după câteva minute însă doar pentru a anunța încheierea ședinței, pe motiv că ordinea nu poate fi instaurată și nu s-a remediat problema tehnică cu dispozitivul care blochează celelalte microfoane din sală. 

Intră in comunitatea VranceaTravel! Află în timp real când publicăm un articol nou pe site, direct de pe Facebook și YouTube.

Urmărește-ne pe Facebook

Urmărește-ne pe YouTube

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: