Asociere între primarii vrânceni pentru amenajarea de zone turistice în Lunca Siretului

Primarii localităților vrâncene care au interese în Lunca Siretului vor colabora pentru realizarea unui proiect comun prin care să fie atrase fonduri pentru activități de refacere a malurilor erodate, împădurire, refacere pășuni și de amenajare zone turistice.

Asocierea celor 11 unități administrative vrâncene va fi realizată prin intermediul Consiliului Județean Vrancea. Această colaborare a fost stabilită în urma întâlnirii care a avut loc la sediul Primăriei Suraia, cu președintele Agenției Naționale pentru Arii Protejate (ANANP), Adi Croitoru, și primarii vrânceni din localitățile care fac parte din aria protejată Lunca Siretului. 

Au fost prezenți primarii municipiului Adjud, orașului Mărășești și comunelor Suraia, Homocea, Garoafa, Biliești, Pufești și Nănești, reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea, Agenției pentru Protecția Mediului Vrancea, agenți economici. 

În ceea ce privește comuna Suraia, am gândit un proiect comun cu administrațiile publice locale de la Biliești și Garoafa pentru amenajarea unei zone de agrement, care să atragă turiști în localitățile noastre unde să poată admira Lunca Siretului, cu tot ceea ce oferă ea, de la floră și până la faună, arealul găzduind numeroase specii protejate. De asemenea, vom realiza documentațiile necesare pentru refacere pășuni și împădurire în zonele erodate. Depinde de modul în care acționăm noi acum, responsabil, pentru a proteja localitatea de inundații nedorite!”,spus primarul comunei Suraia, Maria Stroe într-o postare pe facebook.

De asemenea, în perioada următoare, Instituția Prefectului va strânge solicitări din partea administrațiilor locale pentru ca la nivelul Apelor Române să poată fi realizat un studiu tehnic zonal pe Siret pentru a se stabili dacă și unde anume, punctual, se poate interveni pentru regularizarea albiei. Acest studiu este necesare din cauza restricțiilor impuse de legislația națională și europeană în acest domeniu.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: