Adjud | ATENȚIE, se instituie TAXA SPECIALĂ DE SALUBRIZARE!

Adjudenii care nu au încheiate contracte de ridicare a gunoiului menajer, persoane fizice și juridice, vor plăti, începând cu luna mai, o taxă specială de 37,2lei/persoană/lună, respectiv de 37,2 lei/salariat/lună!

Pentru a scăpa de plata acestei taxe, persoanele fizice și juridice din Adjud și satele aparținătoare au la dispoziție o perioadă de mai bine de o lună, până pe 30 aprilie, să încheie contracte de salubrizare cu UPM SRL.

Pentru a încheia un contract de prestări servicii cu UPM SRL trebuie doar să vă prezentați la biroul societății din str. Nicolae Bălcescu nr. 12 (clădirea Serviciului Taxe și Impozite Locale, lângă benzinăria Lukoil), având asupra dumneavoastră următoarele documente:

PERSOANE FIZICE

Act de identitate – original și copie

Actul de proprietate sau contractul de închiriere a locuinței – copie

PERSOANE JURIDICE

Certificatul de înregistrare al societății – copie

C.I. reprezentant legal – original și copie

Contractul de închiriere a spațiului în care își desfășoară activitatea sau contractul de comodat – copie

Taxa specială de salubrizare a fost aprobată ieri, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Adjud, cu unanimitate de voturi, și se instituie începând cu data de 01.04.2021.

Cuantumul taxei speciale de salubrizare pentru activitatea de gestionare a deșeurilor menajere și a deșeurilor asimilabile celor menajere, din deșeurile municipale, este de 37,2 lei/persoană/lună pentru persoanele fizice și 37,2 lei/salariat/lună pentru persoanele juridice.

Taxa specială de salubrizare se calculează, în cazul persoanelor fizice, pentru fiecare persoană care locuiește cel puțin o lună calendaristică în imobil/apartament iar în cazul persoanelor juridice – înmulțind taxa specială lei/salariat cu numărul de salariați încadrați.

Cuantumul taxei va fi actualizat în fiecare an, concomitent cu actualizarea tarifelor aplicate pentru activitatea de gestionare a deșeurilor menajere și a deșeurilor asimilabile celor menajere, din deșeurile municipale, potrivit reglementărilor legale în vigoare. Actualizarea taxei speciale, precum și actualizarea tarifelor pentru activitatea de gestionare a deșeurilor menajere și a deșeurilor asimilabile celor menajere, din deșeurile municipale – vor fi aprobate prin Hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Adjud.

Urmărirea, încasare și executarea silită, precum și utilizarea sumelor încasate se realizează conform procedurii și prevederilor Codului de procedură fiscală.

Intră in comunitatea VranceaTravel! Află în timp real când publicăm un articol nou pe site, direct de pe Facebook și YouTube.

Urmărește-ne pe Facebook

Urmărește-ne pe YouTube

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: