A început asfaltarea drumului județean 202E limită judeţ Buzău-Voetin-Sihlea-Obrejiţa-Tîmboieşti-Bordeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN –T

A început asfaltarea drumului județean 202E limită judeţ Buzău-Voetin-Sihlea-Obrejiţa-Tîmboeşti-Bordeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN –T

A început asfaltarea drumului județean 202E limită judeţ Buzău-Voetin-Sihlea-Obrejiţa-Tîmboieşti-Bordeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN –T. În prezent se lucrează la modernizarea drumului pe sectorul Sihlea-Voetin, dar a fost turnat asfalt și pe porțiunea Bordești-Tîmboiești. Lucrările au avansat foarte rapid, în doar o lună de zile constructorul reușind să toarne primul strat de asfalt. Modernizarea drumului presupune lucrări complexe: drumul se lățește, va avea o bază solidă din beton pe care se toarnă asfalt de cea mai buna calitate, vor fi realizate rigole. "𝐌𝐚̆ 𝐛𝐮𝐜𝐮𝐫 𝐜𝐚 𝐨𝐚𝐦𝐞𝐧𝐢𝐢 𝐬𝐞 𝐩𝐨𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐯𝐢𝐧𝐠𝐞 𝐜𝐚 𝐧𝐞-𝐚𝐦 𝐭̦𝐢𝐧𝐮𝐭 𝐝𝐞 𝐜𝐮𝐯𝐚̂𝐧𝐭. 𝐏𝐫𝐞𝐜𝐢𝐳𝐞𝐳 𝐜𝐚̆ 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐮𝐢 𝐝𝐫𝐮𝐦 𝐚 𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐮𝐭 𝐢̂𝐧 𝐮𝐫𝐦𝐚̆ 𝐜𝐮 2 𝐚𝐧𝐢, 𝐝𝐚𝐫 𝐜𝐮𝐦 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐛𝐮𝐧𝐞 𝐬̦𝐢 𝐬𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐬𝐞 𝐧𝐮 𝐬𝐞 𝐟𝐚𝐜 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐧𝐨𝐚𝐩𝐭𝐞, 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐭𝐢𝐦𝐩 𝐬𝐚̆ 𝐩𝐚𝐫𝐜𝐮𝐫𝐠𝐞𝐦 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐞𝐭𝐚𝐩𝐞𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐭𝐫𝐞𝐜𝐞𝐦 𝐥𝐚 𝐭𝐫𝐞𝐚𝐛𝐚, 𝐧𝐮 𝐬𝐞 𝐚𝐬𝐟𝐚𝐥𝐭𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐚𝐜𝐮𝐦 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐜𝐚𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐞. 𝐌𝐚𝐢 𝐚𝐯𝐞𝐦 𝐝𝐞 𝐚𝐬𝐟𝐚𝐥𝐭𝐚𝐭 𝟏𝟎% 𝐝𝐢𝐧 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐧𝐞 𝐬̦𝐢 𝐩𝐨𝐭 𝐬𝐩𝐮𝐧𝐞 𝐜𝐚̆ 𝐦𝐢-𝐚𝐦 𝐟𝐚̆𝐜𝐮𝐭 𝐩𝐞 𝐝𝐞𝐩𝐥𝐢𝐧 𝐝𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐚", a spus președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Proiectul de modernizare a DJ 202E are o valoare totală de 𝟓𝟔.𝟑𝟐𝟎.𝟔𝟑𝟑 𝐥𝐞𝐢 (𝟏𝟏 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨) și este finanțat din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.Termenul de finalizare al proiectului este 31.05.2022.𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐜𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐚𝐧𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐚𝐭𝐫𝐚𝐠𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐟𝐨𝐧𝐝𝐮𝐫𝐢 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐧𝐞 pentru modernizarea infrastructurii, 50% din fondurile europene alocate Regiunii Sud – Est ajungând în judeţul nostru.#OM #vrancea #drumurimoderne

Publicată de Consiliul Județean Vrancea pe Joi, 24 septembrie 2020

În prezent se lucrează la modernizarea drumului pe sectorul Sihlea-Voetin, dar a fost turnat asfalt și pe porțiunea Bordești-Tîmboiești.

Lucrările au avansat foarte rapid, în doar o lună de zile constructorul reușind să toarne primul strat de asfalt.

Modernizarea drumului presupune lucrări complexe: drumul se lățește, va avea o bază solidă din beton pe care se toarnă asfalt de cea mai bună calitate, vor fi realizate rigole.

„Mă bucur ca oamenii se pot convinge ca ne-am ținut de cuvânt. Precizez ca proiectul pentru modernizarea acestui drum a început în urmă cu 3 ani, dar cum lucrurile bune și serioase nu se fac peste noapte, a fost nevoie de timp să parcurgem toate etapele și să trecem la treabă, nu se asfaltează acum pentru că este campanie. Mai avem de asfaltat 10% din drumurile județene și pot spune că mi-am făcut pe deplin datoria”, a spus președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Proiectul de modernizare a DJ 202E are o valoare totală de 56.320.633 lei (11 milioane de euro) și este finanțat din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Termenul de finalizare al proiectului este 31.05.2022.

Vrancea este campioană la atragerea de fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii, 50% din fondurile europene alocate Regiunii Sud – Est ajungând în judeţul nostru.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: