A fost semnat contractul! Peste 4 milioane de euro pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public în municipiul Focșani

Reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public în Municipiul Focșani va deveni realitate. „După semnarea contractului de finanțare pentru modernizarea transportului public, iată încă un proiect de anvergură al municipalității focșănene obține finanțare din fonduri europene. Mă bucur să anunț toți focsnenii că am semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public în Municipiul Focșani”, cu o valoare de 19.740.430,06 lei, durata acestuia fiind până la 30 septembrie 2021„, a anunțat primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă pe pagina de Facebook.

Proiectul de peste 4 milioane de euro are ȋn vedere reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public în următoarele zone: Bulevardul Unirii, Bulevardul Independenței, Bulevardul București, Strada Cuza Vodă, Strada Bucegi, Strada Brăilei (între intersecția cu 1 Decembrie 1918 și cartiere ANL Democrației), Strada 1 Decembrie 1918, Strada Anghel Saligny, Strada Vâlcele (de la intersecția cu Str. Prof. Ghe. Longinescu până la Str. Anghel Saligny), Strada Prof. Gheorghe Longinescu, Strada Bârsei, Strada Bicaz, Strada Odobești, Strada Mărășești, Calea Moldovei și Calea Munteniei.

„Pentru celelalte străzi din oraș, care nu sunt incluse în acest proiect, avem în lucru elaborarea unui document strategic integrat care să cuprindă întreg sistemul de iluminat public din Municipiul Focșani.

Revenind la proiectul pentru care tocmai am semnat finantarea, trebuie mentionat faptul că modernizarea şi eficientizarea sistemului de iluminat se va face prin utilizarea aparatelor tip LED. Acestea vor fi conectate la un sistem inteligent de management prin telegestiune, care va monitoriza în timp real comanda şi starea de funcţionare a aparatelor de iluminat, ceea ce inseamna o reducere a pierderilor.

Totodată, noile aparate vor avea o garanţie de minim 5 ani şi o durată de funcţionare de minim 100.000 ore, în acest sens preconizandu-se o reducere considerabilă a numărului de intervenţii pentru întreţinere şi mentenanţă.

Nu în ultimul rând, vorbim și de o creștere a siguranţei şi confortului cetăţenilor pe timp de noapte, întrucât iluminatul public este recunoscut ca un element important de combatere a delicvenţei în oraşe, în timp ce iluminatul stradal intervine în reducerea numărului de accidente nocturne”, a mai scris Misăilă pe Facebook.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: