8% din recenzori au renunțat la recensământul agricol

Aproape 8% dintre recenzorii inițiali ai recensământului agricol care se derulează în Vrancea au renunțat să mai participe la această activitate. Motivele invocate de recenzori sunt diverse. 

Prefectul Gheorghiță Berbece a spus, la întâlnirea cu primarii organizată astăzi la Consiliul Județean Vrancea că recenzorii care au plecat au susținut că nu le place activitatea, că s-au plictisit sau chiar că nu sunt remunerați pentru toate activitățile pe care trebuie să le desfășoare. Conform reprezentanților Direcției de Statistică, până la acest moment sunt t 45 de recenzori care au anunțat că vor să renunțe, aceștia fiind înlocuiți cu rezervele de pe listele realizate la nivelul fiecărei primării din județ. 

Recensământul agricol se va derula pe parcursul a trei luni, până la sfârșitul lunii iulieLa nivelul județului Vrancea sunt implicați nu mai puțin de 621 de recenzori în colectarea informațiilor despre circa 96 mii de gospodării agricole. Aceștia trebuie să discute cu fermierii astfel încât la finalul acțiunii să fie realizată o imagine a ceea ce înseamnă agricultura din România. Sunt vizate atât gospodăriile persoanelor fizice dar și cele care aparțin persoanelor juridice. Interviul are loc față în față „cu capul/şeful exploataţiei agricole cu și fără personalitate juridică, după caz, sau cu o altă persoană din cadrul acesteia care poate furniza informaţiile solicitate, prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil”, precizează autoritățile. Informațiile colectate de la fermieri vor fi utilizate doar în scop statistic, pentru a fundamenta politicile naționale și europene în domeniul agriculturii, pentru a monitoriza și evalua Politica Agricolă Comună la nivelul Uniunii Europene.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: