Primăria Odobești a dat ordin de începere a lucrărilor la toate investițiile din oraș încă de pe data de 29 martie 2021.

Orașul Odobești va cunoaște o dezvoltare fără precedent prin implementarea proiectelor de investiții cu finanțări obținute pe fonduri europene și guvernamentale din buget propriu sau din surse atrase.

În perioada imediat următoare vor reîncepe lucrările la toate obiectivele de investiții aflate în derulare la nivelul orașului Odobești, după ce Primăria a dat ordinul de începere a lucrărilor la toate șantierele aflate în execuție pe teritoriul orașului. Astfel, în următoarele zile, vor reîncepe lucrările pentru reabilitarea și modernizarea următoarelor obiective: Liceul Teoretic ”Duiliu Zamfirescu”, Liceul Agricol, Grădinița și Creșa din cartierul Sturza, Parc Gară, Parcul Sturza, Parcul ”Sf. Ilie”, Străzile Sf. Ilie, Panduri, Viilor, Pățești, Miron Costin, Str. Ștefan cel Mare, Frații Pamfil. De asemenea, a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru construcția de blocuri cu 96 de noi unități locative și pentru realizarea Centrului de zi pentru persoane cu dizabilități, în locația fostei școli Caragea, care va cuprinde și două locuințe minim protejate în Cartierul Sturza, proiect derulat în parteneriat cu DGASPC Vrancea.

În Odobești se mai lucrează la stadionul orășenesc, obiectiv realizat prin Compania Națională de Investiții, care a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru acest obiectiv care va fi un stadion cu gazon sintetic, tribună, vestiare și nocturnă.

De asemenea, ANL a transmis ordinul de începere a lucrărilor pentru 64 de locuințe pentru tineri în cartierul Sturza, pe strada Dimitrie Constantinescu.

Alte proiecte de investiții vor fi începute la Odobești în perioada imediat următoare, după ce Primăria a publicat în SICAP licitațiile pentru următoarele obiective:

– 𝐈̂𝐧𝐟𝐢𝐢𝐧𝐭̦𝐚𝐫𝐞 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜

– 𝐌𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐥𝐮𝐦𝐢𝐧𝐚𝐭 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜

– 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞 𝐏𝐥𝐚𝐧𝐞𝐭𝐚𝐫𝐢𝐮 𝐬̦𝐢 𝐨𝐛𝐬𝐞𝐫𝐯𝐚𝐭𝐨𝐫 𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐜

– 𝐌𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐝𝐨𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐏𝐚𝐥𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐂𝐨𝐩𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐎𝐝𝐨𝐛𝐞𝐬̦𝐭𝐢

– 𝐂𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞, 𝐚𝐩𝐚 𝐬̦𝐢 𝐚𝐬𝐟𝐚𝐥𝐭 𝐩𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐁𝐚𝐫𝐛𝐮 𝐋𝐚̆𝐮𝐭𝐚𝐫𝐮𝐥

– 𝐀𝐬𝐟𝐚𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐚̆𝐳𝐢 𝐬̦𝐢 𝐭𝐫𝐨𝐭𝐮𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐚̆𝐳𝐢𝐥𝐞 𝐈𝐫𝐢𝐦𝐢𝐚 𝐆𝐫𝐢𝐠𝐨𝐫𝐞𝐬𝐜𝐮, 𝐆𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐥 𝐃𝐫𝐚𝐠𝐚𝐥𝐢𝐧𝐚, 𝐕𝐢𝐭𝐢𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢, 𝐓𝐞𝐢𝐥𝐨𝐫, 𝐋𝐢𝐛𝐞𝐫𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐒𝐦𝐚̂𝐫𝐝𝐚𝐧 𝐬̦𝐢 𝐩𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐠𝐨𝐧

– 𝐈̂𝐧𝐟𝐢𝐢𝐧𝐭̦𝐚𝐫𝐞 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐚𝐠𝐫𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐬̦𝐢 𝐩𝐥𝐚𝐣𝐚̆ 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚̆

În lista sinteză a investițiilor ce urmează să fie finanțate de Compania Națională de Investiții se află mai multe obiective de investiții, pentru care primăria are Studii de fezabilitate finalizate sau în curs de execuție, respectiv:

– 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥 𝐎𝐫𝐚̆𝐬̦𝐞𝐧𝐞𝐬𝐜 𝐎𝐝𝐨𝐛𝐞𝐬̦𝐭𝐢

– 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞 𝐬𝐞𝐝𝐢𝐮 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚̆𝐫𝐢𝐞

– 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞 𝐓𝐚𝐛𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐚𝐫𝐡𝐞𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐞

– 𝐑𝐞𝐧𝐨𝐯𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐝𝐨𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐂𝐚𝐬𝐚 𝐝𝐞 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚̆

– 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞 𝐛𝐚𝐳𝐚̆ 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐭𝐢𝐩 𝟐 𝐥𝐚 𝐋𝐢𝐜𝐞𝐮𝐥 𝐀𝐠𝐫𝐢𝐜𝐨𝐥

Pentru finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență, UAT Odobești va solicita finanțare pentru următoarele investiții:

– 𝐌𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐭𝐫𝐨𝐭𝐮𝐚𝐫𝐞, 𝐢̂𝐧𝐟𝐢𝐢𝐧𝐭̦𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐥𝐢𝐧𝐢𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐯𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚𝐥 𝐬̦𝐢 𝐩𝐢𝐬𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐜𝐥𝐞𝐭𝐚 𝐩𝐞 𝐃𝐍 𝟐𝐌 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐋𝐢𝐛𝐞𝐫𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢, 𝐩𝐞 𝐭𝐫𝐨𝐧𝐬𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐜𝐮𝐩𝐫𝐢𝐧𝐬 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐬𝐞𝐧𝐬𝐮𝐥 𝐠𝐢𝐫𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐮 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬̦𝐢 𝐢𝐞𝐬̦𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐂𝐢̂𝐦𝐩𝐢𝐧𝐞𝐚𝐧𝐜𝐚

– 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐠𝐫𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞

– 𝐑𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐢𝐜𝐚̆ 𝐛𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮

– 𝐑𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐢𝐜𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐦𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐛𝐥𝐨𝐜 𝐌 𝐬̦𝐢 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐛𝐚̆𝐢𝐞𝐭̦𝐢

– 𝐑𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐂𝐚𝐬𝐚 𝐕𝐢𝐚𝐧𝐮 (𝐟𝐨𝐬𝐭𝐚 𝐉𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫𝐦𝐞𝐫𝐢𝐞) 𝐬̦𝐢 𝐒𝐞𝐝𝐢𝐮𝐥 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐋𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞.

Pentru finanțare cu fonduri europene, Primăria va depune pe POR 2021 -2027 proiectele:

– 𝐌𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐝𝐨𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐒̦𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐔𝐧𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐒̦𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐭𝐫. 𝐌𝐮𝐧𝐜𝐢𝐢

– 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐫𝐞 𝐦𝐨𝐧𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐜 𝐁𝐢𝐬𝐞𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐂𝐚𝐳𝐚𝐜𝐥𝐢

– 𝐈̂𝐧𝐟𝐢𝐢𝐧𝐭̦𝐚𝐫𝐞 𝐂𝐮𝐥𝐨𝐚𝐫 𝐕𝐞𝐫𝐝𝐞 (𝐥𝐢𝐳𝐢𝐞𝐫𝐚 𝐝𝐞 𝐬𝐚𝐥𝐜𝐚̂𝐦𝐢) 𝐬̦𝐢 𝐩𝐢𝐬𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐜𝐥𝐞𝐭𝐞 𝐩𝐞 𝐦𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐌𝐢𝐥𝐜𝐨𝐯𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐥𝐢𝐦𝐢𝐭𝐚 𝐜𝐮 𝐂𝐢̂𝐦𝐩𝐢𝐧𝐞𝐚𝐧𝐜𝐚 𝐩𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐁𝐫𝐨𝐬̦𝐭𝐞𝐧𝐢

– 𝐈̂𝐧𝐟𝐢𝐢𝐧𝐭̦𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐜 𝐩𝐞 𝐭𝐞𝐫𝐞𝐧𝐮𝐥 𝐝𝐞𝐠𝐫𝐚𝐝𝐚𝐭 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐒𝐭𝐮𝐫𝐳𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐭𝐫. 𝐆𝐚̆𝐫𝐢𝐢

– 𝐈̂𝐧𝐟𝐢𝐢𝐧𝐭̦𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐜 𝐒𝐚𝐭𝐮 𝐍𝐨𝐮

– 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞 𝐏𝐢𝐚𝐭̦𝐚̆ 𝐚𝐠𝐫𝐨𝐚𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐚̆

– 𝐈̂𝐧𝐟𝐢𝐢𝐧𝐭̦𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐨𝐝𝐨𝐛𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐧𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐦𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐬̦𝐮𝐠𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫

– 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞 𝐳𝐨𝐧𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐣𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐢𝐬𝐜𝐢𝐜𝐨𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐡𝐚𝐛𝐢𝐭𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 𝐩𝐞 𝐫𝐚̂𝐮𝐥 𝐌𝐢𝐥𝐜𝐨𝐯

Intră in comunitatea VranceaTravel! Află în timp real când publicăm un articol nou pe site, direct de pe Facebook și YouTube.

Urmărește-ne pe Facebook

Urmărește-ne pe YouTube

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: