Zeci de persoane au fost evacuate la Biliești

În județul Vrancea sunt închise circulației drumurile DN 2 N, pe tronsonul Jitia (Vn)-Bisoca (Bz) și DJ 204 D Focșani – Biliești, pe tronsonul Podul Zamfirei și Biliești din cauze fenomenelor meteorologice periculoase din ultimele zile. În comuna Biliești, 70 de gospodării și 35 de locuințe au fost afectate și mai multe drumuri comunale inundate.

Au fost salvate 17 persoane iar 40 de persoane s-au autoevacuat din calea apelorPompierii au încărcat și au distribuit către populația din Biliești mai mult de 400 de saci de nisip, pentru îndiguiri.

Pentru gestionarea operativă a situațiilor generate de fenomenele meteorologice periculoase manifestate în ultima perioadă pe teritoriul județului Vrancea, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus dislocarea în sprijinul pompierilor vrânceni a următoarelor mijloace:de la  I.S.U. București -Ilfov: – 2 motopompe remorcabile de capacitate mărită de 10.000 litri/min și 4 motopompe transportabile; de la I.S.U. Brașov: 2 motopompe remorcabile Novus de 3300 litri /min. și 3 motopompe transportabile; de la ISU Dâmbovița – 2 motopompe remorcabile Novus de 3.300 litri/min și 3 motopompe transportabile. Astăzi, în ședințe ale CJSU Vrancea s-a dat avizul favorabil pentru ca autoritățile din Biliești și Vânători să poată realiza breșe în canalul de aducțiune – amenajare irigații Biliești – Slobozia Ciorăști, de pe raza comunelor menționate, exclusiv cu acordul şi expertiza de specialitate a administratorului, respectiv Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare – Filiala Teritorială de Îmbunătăţiri Funciare Vrancea.

Sursa foto drona Biliești facebook nelu nastase suraianu

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: