Vremea de Bobotează se anunță friguroasă. Meteorologii au anunțat unde va ninge puternic

Iarna se instalează în România încet și sigur, iar ziua de 6 ianuarie, când este sărbătorită Boboteaza, va aduce temperaturi scăzute în majoritatea regiunilor, dar și ninsori și viscol în mai multe regiuni.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), luni, 6 decembrie, valorile termice vor continua să scadă. Cerul va fi variabil şi doar cu totul izolat va ninge slab în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sud-estul teritoriului şi la munte, mai ales la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 5 grade, iar cele minime în general între -13 şi -3 grade. În Capitală, valorile termice vor continua să scadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă în jurul a -6 grade.

De asemenea, ANM a realizat estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni, iar acestea arată că se vor semnala precipitații.

Săptămâna 06.01.2020 – 13.01.2020

Valorile termice vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă, exceptând regiunile extracarpatice, unde este posibil să fie uşor mai ridicate. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu o uşoară tendinţă deficitară în sud-vestul teritoriului, potrivit Adevărul.ro.

Săptămâna 13.01.2020 – 20.01.2020

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice acestei săptămâni, exceptând regiunile intracarpatice unde vor fi posibile valori uşor mai coborâte. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în toate regiunile.

Săptămâna 20.01.2020 – 27.01.2020

Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa, în general, în limitele normale ale perioadei, cu o posibilă uşoară abatere pozitivă, local, în estul şi sudul teritoriului. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general uşor deficitare în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 27.01.2020 – 03.02.2020

Mediile valorilor termice vor fi,în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă la nivelul întregii tări.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: