VIDEO: Acțiunea Truck & Bus

Material de la IPJ Vrancea

Peste 650 de autovehicule de transport persoane sau mărfuri au fost oprite pentru control, în aceste zile, de poliţişti. Activităţile s-au desfășurat simultan în toate statele membre ale U.E.

Pe parcursul săptămânii 19-25 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vrancea, sub coordonarea Directiei Rutiere a Poliţiei Române au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și de transport de marfă.

Acțiunea s-a desfășurat simultan în toate statele membre ale U.E, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

În cele 7 zile, controalele polițiștilor au avut în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a legislației rutiere, dar și a prevederilor legale dispuse în contextul situației produse de răspândirea noului virus COVID-19.

Astfel, în cadrul acțiunii, au fost verificate 435 de autovehicule destinate transportului de marfă, pentru neregulile constatate fiind aplicate 188 de sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea, 35 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 59 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție.

Alte 6 au fost aplicate pentru pentru defecțiuni tehnice, 7 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, iar 8 referitoare la lipsa unor documente ale vehiculului.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: