Un vrâncean este cel mai tânăr instructor pe elicopterul IAR 330

Căpitanul Aurel Danțiș, pilot în cadrul Escadrilei 952 Elicoptere SOCAT de la Baza 95 Aeriană, vine din Vrancea și este considerat cel mai tânăr instructor pe elicopterul de luptă IAR 330. Ministerul Apărării Naționale se mândrește cu tinerii specialiști militari și le prezintă povestea pe pagina oficială de facebook.

Zborul reprezintă un proces continuu de perfecționare care, de cele mai multe ori, ia naștere încă din copilărie și nu se încheie niciodată. Din echipa celor motivați și determinați să-și urmeze visul și pentru care satisfacțiile profesionale nu au întârziat să apară, fiind în prezent cel mai tânăr instructor pe IAR 330, face parte și colegul nostru, căpitanul Aurel Danțiș, pilot în cadrul Escadrilei 952 Elicoptere SOCAT de la Baza 95 Aeriană.

,,La fel ca orice copil care este impresionat de uniforma militară, așa am fost și eu când, în cadrul unei campanii de promovare a instituțiilor militare de învățământ, am aflat că există trei colegii militare de prestigiu în țară. Din acel moment am știut că o carieră militară este ceea ce îmi doresc pentru viitorul meu, iar eforturile mele s-au îndreptat într-o singură direcție, aceea de a fi admis ca elev al Colegiului Național Militar ,,Dimitrie Cantemir” din Breaza, ceea ce am și reușit. În prezent fac parte din Escadrila 952 Elicoptere SOCAT, o subunitate unde primează lucrul în echipă, cu oameni profesioniști și dedicați, de la care am avut multe lucruri de învățat și care au contribuit semnificativ la dezvoltarea mea ca pilot. Pentru mine zborul înseamnă împlinire și libertate! Meseria de pilot este o pasiune, iar cea de pilot militar o atitudine!

Îmi doresc ca în următorii ani să-mi continui cariera de pilot în Baza 95 Aeriană și să contribui cât pot de mult la menținerea nivelului ridicat de pregătire pe care îl avem, iar atunci când mă voi simți pregătit, să urmez cursurile unui master de comandă.

Cel mai tânăr instructor pe IAR 330 – reprezintă o realizare de care sunt mândru. Această nouă etapă este o încununare a muncii depuse până acum, care vine cu responsabilități pe măsură, dar și satisfacții profesionale”.

Căpitanul Aurel Danțiș face parte din Escadrila 952 Elicoptere SOCAT de la Baza 95 Aeriană, fiind absolvent al Academiei Forțelor Aeriene, unde a continuat și studiile masterale. De asemenea, a urmat cursurile Școlii Superioare de Aviație Civilă, precum și alte cursuri de pregătire profesională atât în țară, cât și în străinătate. Colegul nostru are o vechime în armată de 14 ani, este la Baza 95 Aeriană din anul 2015, atunci când a fost încadrat în prima funcție de pilot, are 29 de ani și vine din județul Vrancea.

Felicitări și mult succes în îndeplinirea tuturor aspirațiilor!

Sursa : https://www.facebook.com/mapn.ro

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: