Un adăpost de animale din Popești a luat foc de la o țigară

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au intervenit luni noapte, în jurul orei 00:30, în cooperare cu SVSU Popești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale din localitatea Popești.

La fața locului s-au deplasat 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, pe o suprafață de circa 300 mp.

Datorită promptitudinii și profesionalismului cu care au acționat, pompierii au reușit să salveze din calea flăcărilor: un vițel, 10 oi, 10 capre, 5 porci și 10 păsări. De asemenea, dat fiind că incendiul a fost lichidat în limitele găsite, au fost salvate 7 autoturisme parcate în curte și mai multe utilaje agricole.

Cu toate acestea, în urma incendiului, au ars: un adăpost de animale construit din lemn, un grajd și o baracă metalică cu acoperiș din lemn și învelitoare din plăci de azbociment.

Din cercetările efectuate la faţa locului a rezultat faptul că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza fumatului în locuri neprotejate corespunzător față de materialele combustibile (o țigară nestinsă de la care s-au aprins plante furajere).

Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: