Stația de Pompieri Vidra aniversează 25 ani de la înființare

În urma cu 25 de ani, la 1 septembrie, lua ființă Compania de Pompieri Vidra din cadrul Grupului de Pompieri Vrancea. În toată această perioadă, personalul subunității a vegheat neîncetat asupra raionului de intervenţie încredinţat şi a oferit sprijin semenilor aflaţi la nevoie.

Staţia de pompieri Vidra are repartizat un raion de intervenţie cu o suprafaţă de aproximativ 1.406,78 km pătraţi, și cuprinde 14 comune cu 70 sate și peste 29.000 de  gospodării cetăţeneşti, având o populaţie de aproximativ  42.000 locuitori.

La început, Compania de Pompieri Vidra avea în dotare 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 1 autocamion de intervenţie cu motopompă şi 1 autospecială de primă intervenţie şi comandă. În prezent tehnica de intervenție a fost adaptată complexității misiunilor gestionate. Începând cu anul 2012, în cadrul subunităţii îşi desfăşoară activitatea şi echipaje de paramedici care încadrează ambulanţa SMURD, destinată acordării primului ajutor calificat şi transportului pacienţilor la unităţile spitaliceşti.

În anul 2017, prin înființarea Punctului de Lucru Năruja s-au îndeplinit criteriile minime de performanță privind reducerea timpului de răspuns la intervenții, în zona de Sud-Vest a raionului de intervenție.

*

Pentru a marca acest moment aniversar, astăzi, la sediul Stației de Pompieri Vidra, a avut loc o ceremonie militară, într-un cadru restrâns, care a respectat măsurile de distanțare fizică.

După intonarea imnului de stat al României şi oficierea serviciului religios, a luat cuvântul comandantul Stației de Pompieri Vidra, căpitan Bîndar Paul, care și-a exprimat înalta considerație față de întreg personalul subunității. Totodată, acesta a mulțumit autorităților locale pentru buna colaborare de-a lungul anilor, fără de care nu s-ar fi putut gestiona la fel de eficient situațiile de urgență.

Festivitatea s-a încheiat cu mesajul aniversar al inspectorului șef, colonel Chiscop Flaviu:

”Pe parcursul celor 25 ani de existență, v-ați confruntat cu situații de o complexitate  deosebită, printre care: incendiul din 06 aprilie 1998, din satul Rucăreni, comuna Soveja, care a cuprins nu mai puţin de 30 de locuinţe şi anexe gospodăreşti; incendiul din 07 septembrie 2015, din satul Coza, comuna Tulnici, care a cuprins 7 gospodării , precum și cel din 01 iunie 2018, izbucnit tot în comuna Tulnici, care a cuprins 4 gospodării, pe o suprafață de circa 1.500 mp.  Din toate ați ieșit învingători, și v-ați întors din misiuni, în efectiv complet.

Profesionalismul, curajul și devotamentul le-ați demonstrat în cele peste 3.200 de intervenții desfășurate în ultimii 5 ani. Dinamica evenimentelor din acest an, se concretizează prin efortul pe care l-ați depus pentru gestionarea celor 465 situații de urgență.

În dorința de a răspunde în mod profesionist viitoarelor provocări, ne exprimăm speranța unei colaborări continue și acordării sprijinului reciproc, în relația cu organele administrației publice locale.

La momentul actual, un obiectiv important îl reprezintă proiectul „Creşterea eficienţei energetice a sediului Staţiei de Pompieri Vidra”, care a fost depus, spre aprobare, în luna august, prin care vor fi efectuate lucrări de modernizare asupra imobilului. Ne dorim astfel, să realizăm condiții de lucru, care să se ridice la calitatea muncii și a rezultatelor obținute.

Vă felicit pentru implicarea, de zi cu zi, pentru disciplina, pasiunea și abnegația pe care le-ați demonstrat în cei 25 ani de existență. Vă doresc sănătate deplină și succes în misiunile ce vor urma. La mulți ani!

În semn de apreciere pentru înaltul profesionalism dovedit în gestionarea situațiilor de urgență, comandantul Stației de Pompieri Vidra a primit, din partea inspectorului șef, Placheta aniversară -25 ani de activitate.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: