Starea tehnică a vehiculelor și transportul rutier public de persoane, verificate în trafic

Din buletinul de presă al IPJ Vrancea

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au acționat pentru a verifica starea tehnică a vehiculelor. Acțiunile au vizat și depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, comise în special de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane.

Marți, 9 noiembrie a.c., polițiștii au desfășurat o acțiune comună cu specialiști ai Regiei Autonome – Registrul Auto Român, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

De asemenea, polițiștii au acționat pentru respectarea capacităţii maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare și pentru verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul  autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

Pe lângă legalitatea efectuării transportului de persoane, acțiunile polițiștilor au vizat verificarea modului în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane.

În cadrul acțiunii au fost verificate 163 de autovehicule, dintre care la 23 au fost depistate defecțiuni tehnice care au dus la sancționarea conducătorilor auto și retragerea certificatelor de înmatriculare până la remedierea deficiențelor.

Cele mai importante nereguli depistate cu ocazia controlului tehnic au fost: defecțiuni la sistemul de iluminare/semnalizare, anvelope uzate peste limita legal admisă, folii sau tratamente chimice ce estompează vizibilitatea neomologate, lipsa I.T.P.

Totodată, cu ocazia verificărilor, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 90 de sancțiuni contravenționale, au reținut  7 permise de conducere și au retras 15 certificate de înmatriculare.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: