Siguranța elevilor în zona unităților de învățământ, în atenția polițiștilor și jandarmilor

Din buletinul informativ al IPJ Vrancea

Având în vedere începerea noului an școlar 2021-2022, polițiștii Biroului Siguranță Școlară acționează în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea absenteismului școlar, a răspândirii infectării cu virusul SARS – CoV2 și pentru prevenirea încălcării unor norme de conviețuire socială și de ordine publică.

Astfel, polițiștii de la Siguranță Școlară împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Vrancea au desfășurat în această săptămână activități în scopul consolidării unui climat de siguranță în mediul școlar și în zonele adiacente.

În atenția polițiștilor și jandarmilor au fost și agenții economici din proximitatea unităților de învățământ care, potrivit Legii nr. 61/1991, pot fi sancționați pentru încălcarea normelor în vigoare.

Obiectivele acțiunilor de acest gen sunt prevenirea absenteismului, menținerea ordinii publice la unitățile de învățământ preuniversitar și verificarea respectării  măsurile pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecțiilor cu noul

În urma verificărilor efectuate în zona adiacentă a 10 unități școlare și la 7 unități de alimentație publică, au fost identificați 53 de elevi, din care 28 ar fi trebuit să se afle la orele de curs.

În acest sens, au fost informate Inspectoratul Școlar Județean și conducerile unităților de învățământ de care aparțin, iar elevii au fost avertizați cu privire la sancțiunile contravenționale care se pot aplica părinților sau tutorilor în astfel de cazuri, totodată, fiind îndrumați către școli.

Acțiunile polițiștilor de la Biroul Siguranță Școlară continuă în perioada următoare și în mediul rural.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: