Repopulare cu puiet de păstrăv în Parcul Natural Putna Vrancea

Bazinul piscicol din Parcul Natural Putna din Vrancea este repopulat cu 20 mii puieți de păstrăv într-un proiect finanțat de asociația Aikido Budo – Dojo Aikido București. Prima acțiune de repopulare cu 10 mii puieți de păstrăv a avut la sfârșitul săptămânii trecute cu elevii din programul MYP de la școala Genesis College din București

Organizatorii acțiunii au arătat că scopul proiectului este refacerea bazinelor piscicole din rezervațiile cu protecție integrală Tișița și Băhneanu alături de echipa Aikido Budo – Dojo Aikido București și Administrația Parcul Natural Putna Vrancea. A doua etapă va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni când se va face repopulare cu încă 10 mii puieți de păstrăv. Directorul Parcului Natural Putna, Ion Militaru, a subliniat că sunt puieți de păstrăv indigen, achiziționați de la o păstrăvărie din Oituz. Echipa organizatorică a proiectului este formată din Shihan Marius Ioniță; Sensei Mihaela Ioniță; Sensei Gabriel Borcea; Sensei Traian Drig; Sensei Timotei Constantinescu; Inginer Militaru Ion, Ioana Necula – Fondator Genesis College, Ioana Mîndruț – MYP Coordinator.

 Prin varietatea de activități propuse, elevii au oportunitatea de a înțelege mai bine nevoile celor din jur într-o comunitate, iar aceștia vor putea deveni mai conectați cu punctele forte proprii și își vor putea dezvolta armonios abilități precum: conștientizarea, dezvoltarea unei mentalități internaționale prin înţelegere interculturală, perseverența în acțiune, colaborarea cu ceilalți, valorile etice și nivelul de inițiativă”, au subliniat reprezentanții Genesis College.

Este al doilea proiect realizat cu elevii voluntari de la Genesis College după acțiunea de plantare din luna aprilie. Atunci, peste 40 de elevi ai Genesis College s-au implicat ca voluntari în proiectul de reîmpădurire a Parcului Natural Putna-Vrancea și au contribuit la sădirea a 1300 de puieți de brad. Puietul de brad a fost asigurat de Romsilva – Administrația Parcului Natural Putna-Vrancea.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: