Recomandări pentru șoferi, pentru prevenirea accidentelor în condiții de ceață

Din buletinul de presă al IPJ Vrancea

 

CONDUCEȚI PRUDENT ! VIAȚA ARE PRIORITATE !

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă despre condiţiile meteo şi starea drumurilor !

Poliţiştii vrânceni vă adresează câteva recomandări utile pentru UN DRUM ÎN SIGURANŢĂ:

În condițiile în care ceața va fi prezentă pe drumurile din județ, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu o viteză redusă, iar fiecare manevră să fie efectuată după o temeinică asigurare.

Recomandăm ca luminile de întâlnire să fie aprinse și pe timp de zi, pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiții de ceață densă, trebuie folosite și luminile de ceață.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Pietonilor, bicicliștilor și căruțașilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile și să fie conștienți de faptul că pe timp ce ceață sunt mai greu vizibili în trafic.

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Drum Bun!

Conduceţi cu prudenţă! Cineva drag sigur vă aşteaptă acasă!

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: