Primăria Municipiului Adjud: piața din Adjut nu se închide

Ținând cont de opiniile vehiculate în mass-media și în mediul online ce au ca subiect măsurile suplimentare ce vor fi aplicate la nivel național pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 pe baza Hotărârii nr. 52/2020 adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), dorim să facem următoarea precizare:

𝗣𝗶𝗮𝘁̦𝗮 𝗮𝗴𝗿𝗼𝗮𝗹𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿𝗮̆ 𝗱𝗶𝗻 𝗔𝗱𝗷𝘂𝗱 𝗻𝘂 𝘀𝗲 𝘃𝗮 𝗶̂𝗻𝗰𝗵𝗶𝗱𝗲, 𝗳𝗶𝗶𝗻𝗱 𝗼 𝗽𝗶𝗮𝘁̦𝗮̆ 𝗰𝗲 𝗶̂𝘀̦𝗶 𝗱𝗲𝘀𝗳𝗮̆𝘀̦𝗼𝗮𝗿𝗮̆ 𝗮𝗰𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗶̂𝗻 𝘀𝗽𝗮𝘁̦𝗶𝘂 𝗱𝗲𝘀𝗰𝗵𝗶𝘀!

Conform art. 7, alin. (1) al hotărârii mai sus menționate, se propune suspendarea activității doar a piețelor agroalimentare aflate în SPAȚII ÎNCHISE iar alin. (2) al aceluiași articol prevede că activitatea piețelor agroalimentare poate fi organizată (reorganizată, unde este cazul) în zone publice deschise, care beneficiază de o ventilare corespunzătoare, cu respectarea normelor de protecție sanitară specifice (purtarea obligatorie a măștii de protecție, acoperirea mărfurilor expuse la vânzare, crearea unor circuite distincte pentru intrarea și ieșirea din incinta pieței, etc.).

Ținând cont de cele specificate mai sus, menționăm faptul că supermarketurile nu se închid deoarece dețin sisteme performante ce asigură ventilarea aerului în incintă.

Hotărârea nr. 52/05.11.2020 adoptată de CNSU poate fi consultată aici.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: