Primăria Municipiului Adjud: Începând de mâine, 06 februarie 2021, adjudenii care locuiesc la case vor primi gratuit câte o pubelă galbenă pentru colectarea selectivă a deșeurilor din hârtie/carton, plastic, aluminiu și sticlă

Distribuirea celor 1.300 de pubele cu o capacitate de 240l fiecare va continua săptămâna viitoare în toate cartiere municipiului Adjud (inclusiv satele aparținătoare).

Pubelele se vor distribui pe bază de proces verbal și vor fi însoțite de un material informativ despre tipurile de deșeuri care pot fi colectate în ea.

Deșeurile reciclabile strânse în pubela galbenă cu materiale reciclabile vor fi colectate separat, în aceeași zi cu gunoiul menajer.

Distribuirea gratuită a celor 1300 de pubele completează astfel cele 33 de containere galbene destinate deșeurilor reciclabile amplasate de administrația locală pe platformele din zona blocurilor din municipiu.

ATENȚIEÎN PUBELA GALBENĂ SE ARUNCĂ DOAR:

HÂRTIE – ziare, reviste, cărți, caiete, hârtie pentru imprimante matriciale, cutii pentru produse alimentare și ambalaje din carton (îndoite și strivite), hârtie stratificată (tetrapak, cutii pentru lapte și suc de fructe), fără dopuri sau părți de plastic și fără rezidurii.

PLASTIC – sticle (de apă, băuturi răcoritoare, ulei, sucuri, lapte), flacoane, dozatoare (de șampon, gel de duș, săpun lichid, etc.), flacoane de clor sau alte substanțe de uz casnic (cu condiția să fie clătite), pungi din plastic, caserole, pelicule pentru ziare și reviste, sacoșe și pungi pentru produse alimentare, vase din plastic, farfurii și pahare din plastic.

METAL – doze din aluminiu pentru sucuri/bere/cafea, folii din aluminiu, tuburi spray-uri neinflamabile, cutii și conserve pentru carne, pește, legume, tuburi, capacele paharelor de iaurt, dopuri și capsule.

STICLĂ – sticle, borcane, sticlă spartă, flacoane (nu de medicamente), pahare.

Intră in comunitatea VranceaTravel! Află în timp real când publicăm un articol nou pe site, direct de pe Facebook și YouTube.

Urmărește-ne pe Facebook

Urmărește-ne pe YouTube

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: