Primăria Focșani se asigură că unitățile școlare respectă prevederile PSI

Prin dispoziția Primarului Cristi Valentin Misăilă, a fost demarată acțiunea de verificare pe linia apărării împotriva incendiilor și protecției civile la TOATE unitățile de învățamânt de pe raza Municipiului Focșani. Obiectivul principal în acest caz este asigurarea din punct de vedere PSI a unităților de învățământ în vederea începerii noului an școlar în condiții de siguranță maximă.
Astfel, începând cu data de 3 septembrie 2020, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, sub coordonarea Primarului Municipiului Focșani, desfășoară activități de îndrumare și informare preventivă pe linia respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor la unitățile școlare din oraș. Totodată, până pe 10 septembrie cel târziu, vor fi verificate căile de acces, de evacuare la obiective, sursele de alimentare cu apă, rețelele de hidranți precum și mijloacele de primă intervenție din unitățile de învățământ.
Toate aceste activități au ca scop asigurarea climatului de siguranță în școli cât și prevenirea unor situații de urgență care se pot produce în timpul anului școlar. De asemenea reamintim și faptul că periodic se pot face exerciții de evacuare care vin în sprijinul atât a profesorilor cât și a elevilor, prin personalul desemnat cu atibuții specifice(alarmare, evacuare, stingere) în caz de incendiu.
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: