Primăria Focșani continuă acțiunea de pregătire a unităților de învățământ pentru noul an școlar – faza dezinfecție și dezinsecție

Primăria Municipiului Focșani, prin Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani, a demarat în ultimele zile ale lunii august o  amplă campanie de dezinfecție și dezinsecție la nivelul TUTUROR unităților școlare din oraș, în vederea asigurării condițiilor optime pentru elevii din Focșani.

 Astfel, până în acest moment, pe lista unităților pregătite în acest sens pentru începutul noului an școlar, sunt următoarele:

 1. Școala Gimnazială „Anghel Saligny” –dezinfecție interior și dezinsecție interior -exterior
 2. Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” – dezinfecție și dezinsecție interior, la exterior se lucrează
 3. Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” – dezinfecție interior
 4. Școala Gimnazială “Alexandru Vlahuță” – dezinfecție interior
 5. Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” – dezinfecție interior
 6. Colegiul Tehnic „Ion Mincu” – dezinfecție interior
 7. Liceul Tehnologic „GG Longinescu” – dezinfecție interior și dezinsecție exterior
 8. Liceul cu Program Sportiv – dezinfecție interior
 9. Școala Gimnazială “Ion Basgan” – dezinfecție interior
 10. Grădinițele nr. 4 și nr. 8 – dezinfecție interior
 11. Școala Gimnazială „Oana Diana Renea” – dezinfecție interior și dezinsecție exterior.

Facem precizarea că, dacă dezinfecția împotriva Covid-19 are loc doar în interiorul clădirii,  dezinsecția se va efectua atât la interior cât și la exterior, în mod special acolo unde există o vegetație bogată în curtea aferentă.

Până la sfârșitul săptămânii viitoare, TOATE unitățile școlare vor beneficia de acest dublu tratament, cu mențiunea că substanțele folosite au toate avizele necesare și nu prezintă pericol pentru sănătatea elevilor noștri.

În paralel, continuă acțiunea de instruire a personalului din unitățile de învățământ focșănene cu privire la protecția individuală, protecția colectivă și combaterea riscului îmbolnăvirii cu coronavirusul SARS-CoV-2. La instruire participă medici specialiști, personalul medico-sanitar al unităților de învățământ, cadre didactice și personalul nedidactic.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: