Poliţiştii vrânceni, alături de elevi în prima zi de școală din semestrul al II-lea

Astăzi, 8 februarie, în contextul activităților specifice determinate de reluarea cursurilor la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, polițiștii de la Serviciul Ordine Publică, Serviciul Rutier și Biroul Siguranța Școlară, în colaborare cu jandarmii de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea și polițiști locali, au contribuit la asigurarea unui climat optim pentru desfășurarea procesului de învățământ, asigurând prezența la intrarea și ieșirea elevilor de la cursuri, pentru reducerea riscului rutier de victimizare a elevilor prin accidente rutiere și respectarea prevederilor Lg. 55/2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii virusului Covid 19.

Dispozitivele organizate au fost asigurate de aproximativ 240 de polițiști din cadrul I.P.J. Vrancea, 23 Jandarmi și 22 polițiști locali.

Odată cu reîntoarcerea la școală, părinții, profesorii și elevii au primit recomandări din partea polițiștilor:

– fiți mereu împotriva agresiunii fizice și verbale;

-încurajați comunicarea ca fiind cea mai bună metodă de rezolvare a conflictelor  -stabiliți standarde și limite, impuneți anumite reguli și coduri comportamentale;

-evitați disputele verbale și implicarea în conflicte de orice fel ;

-atenție la limbajul folosit și nu dați curs provocărilor altor persoane, de multe ori de la violența verbală la cea fizică nu este decât un pas ;

-mergeți  întotdeauna pe principiul ”ce ție nu îți place, altuia nu îi face”.

-respectați măsurile impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2.

 

 

 

 

Fie că sunteți preșcolari, școlari, liceeni, dascăli sau părinți, vă asigurăm de sprijinul necondiţionat al fiecărui polițist, astfel încât împreună să putem găsi soluţii la problemele din competența poliției.

Intră in comunitatea VranceaTravel! Află în timp real când publicăm un articol nou pe site, direct de pe Facebook și YouTube.

Urmărește-ne pe Facebook

Urmărește-ne pe YouTube

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: