Polițiștii continuă controalele pentru verificarea legalității transportului rutier

În ultimele 48 h, polițiștii rutieri, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au continuat acțiunile pe raza întregului județ pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane.

Acțiunea a vizat, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

Astfel, la acțiunea desfășurată, poliţiştii au verificat aproximativ 300 de autovehicule dintre care peste  70  autovehicule destinate transportulului public de persoane.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 201 sancţiuni contravenţionale (dintre care 23 pentru nerespectarea prevederilor legale conform Legii nr. 55/2020), în valoare de peste 50.000 de lei.

Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să adopte o conduită preventivă în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren!

Tuturor cetăţenilor recomandăm să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri!

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: