Polițiștii au confiscat lemn în valoare de 135 mii lei

Polițiștii vrânceni au confiscat lemn în valoare de 135 mii lei în urma acțiunlor desfășurate la depozite de material lemnos și instalații de prelucrare a lemnului. Verificările au fost realizate de polițiștii din cadrul structurii de ordine publică, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Focșani și ai Direcției Silvice Vrancea.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au arătat că au fost desfăşurate mai multe controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, deținerea, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase în 4 ocoale silvice de pe raza județului.

În urma celor 20 de controale, din care 15 la depozite de materiale lemnoase și 5 la instalații de prelucrare a materialului lemnos, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 42 000 lei.

Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 314 m.c. material lemnos, în valoare totală de aproximativ 135 000 lei. 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: