Policlinica din Panciu este modernizată cu fonduri europene

În această perioadă, Policlinica din Panciu beneficiază de ample lucrări de reabilitare și modernizare, datorită proiectului Eficientizarea energetică a Policlinicii Orașului Panciu. Investiția are o valoare totală de 3.481.104,26 lei, din care 2.958.938,62 lei valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR (85%), 452.543,55 lei valoare eligibilă din bugetul național (13%) și 69.622,09 lei valoarea cofinantarii eligibile a beneficiarului (2%). Obiectivul beneficiază de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3, Prioritatea De Investiții 3.1, Operațiunea B – Clădiri Publice.

„Proiectul are ca scop eficientizarea energetică a corpului de clădire în care își desfășoară activitatea mai multe cabinete medicale, astfel încât să se asigure un grad de confort interior sporit, concomitent cu reducerea consumului de resurse. Concret, această investiție vizează izolarea termică a pereților exteriori, montarea unui strat termoizolant pentru izolarea peretilor exteriori, înlocuirea tâmplăriei de lemn şi a tâmplăriei metalice existente cu tâmplărie termoizolantă, termoizolarea plăcii de peste ultimul nivel cu refacerea învelitorii, intervenții la finisajele interioare. De asemenea, se vor realiza noi instalații de încălzire și preparare ACM.  Nu în ultimul rând, se vor înlocui instalațiile de apă rece, apă caldă și se vor monta panouri solare pentru producerea de apă caldă și încălzire”, a explicat primarul Iulian Nica.

Șeful administrației locale reamintește faptul că, pentru Primăria Orașului Panciu, sănătatea reprezintă un domeniu prioritar al pachetului investiţii sociale inițiate și implementate la nivelul comunității locale.

„Primăria Orașului Panciu a investit și va continua să investească  în domeniul sănătății! Am achiziționat instrumentar și dotări medicale de ultimă generație, am creat condiții deosebite de confort în saloane, am înființat compartimente noi și am adus medici noi! Și nu ne vom opri aici! Investițiile din sănătate vor continua cu înființarea unui Centru de Diagnostic în cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Panciu. Investiția vizează înființarea unui Centru RMN și a două noi compartimente: Cardiologie și Reumatologie. Finanțarea va fi asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Prin intermediul acestor proiecte, dorim să venim în întâmpinarea nevoilor concrete ale pacienților din Panciu și din întreaga zonă, asigurându-le, în permanență, accesul la servicii medicale performante!“, a adăugat primarul Iulian Nica.

Acesta mulțumește tuturor celor care au contribuit la realizarea proiectelor din domeniul sănătății, evidențiind sprijinul deosebit acordat de președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan.

„Îi mulțumesc domnului președinte Marian Oprișan pentru sprijinul constant și necondiționat acordat orașului Panciu la inițierea, promovarea și implementarea tuturor investițiilor pe care le-am realizat până acum în domeniul sănătății! Aceste proiecte fac parte din Strategia de Dezvoltare a Orașului Panciu 2014-2020, care este corelată cu Strategia de Dezvoltare a Județului Vrancea 2014-2020!“, a adăugat primarul Iulian Nica.

 

Biroul de Presă al Primăriei Orașului Panciu

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: