Pesta porcină africană confirmată într-o exploatație cu 7 porci din Golești

A fost confirmată, luni, prezența virusului Pestei Porcine Africane într-o exploatație cu un număr total de 7 de porci, situată în localitatea Golești, comuna Golești, județul Vrancea.
În urma confirmării diagnosticului de către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București (I.D.S.A.) – Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit de urgență.
Exploatația din localitatea Golești a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport, precum și dezinfecția exploatației.
Pentru a preveni răspândirea bolii, Centrul Local de Combatere a Bolilor Vrancea a dispus, conform planului de măsuri adoptat, eliminarea porcilor din exploataţie prin evaluare, eutanasiere, îngropare sau incinerare și dezinfecţie.
Deși nu au probleme cu animalele, fermele trebuie să fie izolate și, pentru o perioadă de 45 de zile, aici nu va intra și nici nu va ieși vreun animal. Veterinarii vrânceni au precizat însă că acest termen poate fi redus la 21 zile, dacă este realizat program intensiv de prelevare de probe şi de testări prin care se exclude prezenţa pestei porcine africane în exploataţia în cauză.

Ieri, în ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Vrancea au fost stabilite măsurile specifice pentru a preveni răspândirea bolcii, respectiv eliminarea porcilor din exploataţie prin evaluare, eutanasiere, îngropare sau incinerare și dezinfecţie. Din această cauză, marile ferme de porci de la Golești au restricții la comercializarea animalelor până la sfârșitul acestui an.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: