Persoane rătăcite pe un drum forestier, în pădurea din zona Andreiașu, găsite de polițiști și reprezentanți SVSU

În această seară, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Odobești au fost solicitaţi în vederea căutării a două persoane rătăcite în zona împădurită din afara localității Andreiașu.

Spre locul indicat au pornit polițistii, însoțiți de reprezentanți SVSU și au demarat imediat operaţiunile specifice de căutare.

Cele două persoane, un bărbat de 43 de ani și fiica sa, de 14 ani, au fost găsite în jurul orei 20.20, pe un drum forestier, la circa 10 km de localitate, în apropierea unui canton silvic.

Tatăl și fiica plecaseră cu o motocicletă însă au rămas împotmoliți pe un drum forestier și au continuat să se deplaseze pe jos, fiind ghidați de GPS.

La un moment dat, după circa 3,5 km parcurși pe jos, la lăsarea serii, au realizat că se îndreaptă într-o direcție necunoscută, s-au panicat şi au sunat la 112, ulterior bateria telefonului descărcându-se.

Persoanele nu au suferit leziuni sau alte vătămări.

Câteva sfaturi pentru a nu vă rătăci!

Iubitorilor de drumeții le recomandăm prudență, să se asigure că au un echipament adecvat și să nu se aventureze în zone pe care nu le cunosc.

Păstrați legătura în permanență cu membrii grupului. Nu vă îndepărtați de aceștia!

Este recomandat atunci când faceți drumeții să aveți la dvs. o busolă, care poate fi mai utilă decât GPS-ul, acesta putând oferi indicații greșite dacă semnalul este slab.

Nu ezitați să sunați, imediat, la Serviciul Unic de Urgență 112 pentru a ne solicita sprijinul: la această semnalare, au fost la datorie colegii noștri, Laurențiu și George.
Ceilalți sunt, de asemenea, în permanență, la datorie!

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: