Pericol public! Puzderie de șoferi băuți, fără permis sau cu permisul suspendat, pe șoselele din Vrancea

Alcoolul si volanul, amestecate, au un rezultat sigur – permisul predat polițistului în schimbul unui dosar penal. Mulți șoferi s-au convins miercuri de acest adevăr.

La data de 27 noiembrie, ora 18.40, polițiștii Secției de Poliție Rurală Odobești au depistat pe raza comunei Bolotești un autoturism condus de un bărbat, din comuna Vidra, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. Totodată, cu ocazia testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din verificările efectuate s-a stabilit și faptul că autoturismul respectiv aparține unui alt bărbat, care i-ar fi încredințat autoturismul conducătorului auto, deși ar fi cunoscut faptul că nu deține permis de conducere.

De asemenea, în autoturism se mai afla un bărbat, împotriva căruia fusese dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Față de acesta va fi sesizată instanța de judecată, în vederea înlocuirii măsurii de arest la domiciliu cu măsura arestului preventiv.

În cauză au fost întocmite dosare penale, atât conducătorului auto, cât și persoanei care i-ar fi încredințat autoturismul. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 335, al. 1 și 3 din Codul penal.

Tot la data de 27 noiembrie, ora 20.45, polițiștii Serviciului Rutier au depistat  un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din municipiul Focșani, în timp ce conducea un autoturism pe B-dul. Independenței, având exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendată.

La ora 21.15, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Focșani au fost sesizați despre faptul că pe strada Anghel Saligny s-a produs un accident rutier soldat doar cu pagube materiale, iar conducătorul auto ar fi sub influența băuturilor alcoolice.

Cu ocazia deplasării la fața locului s-a constat că un bărbat, în vârstă 35 de ani, din municipiul Focșani, în timp ce conducea un autoturism pe str. Anghel Saligny (dinspre B-dul București către strada Vâlcele), a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a acroșat două autoturisme staționate.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, ora 21.20, polițiștii Secției de Poliție Rurală Gugești au depistat pe raza comunei Jitia un autoturism răsturnat în rigola din dreapta a sensului de deplasare, pe DN 2R (din direcția Chiojdeni către Vintileasca).

În urma verificărilor efectuate a fost identificat conducătorul auto, fiind vorba de un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din comuna Jitia.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică și nu era coerent în vorbire, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 28 noiembrie, ora 00.10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Nănești au depistat pe D.N. 23, în localitatea Nănești, un bărbat, din județul Brăila, în vârstă de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

 

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: