Nu vă urcați la volan dacă ați consumat alcool!

Din buletinul informativ al IPJ Vrancea

Polițiștii Serviciului Rutier au depistat de două ori în trafic, în aceeași noapte, un bărbat de 51 de ani, în timp ce conducea un autovehicul, sub influența băuturilor alcoolice

La data de 6 octombrie a.c., în jurul orei 20:40, polițiștii Serviciului Rutier Vrancea au fost sesizați de către dispeceratul IPJ Vrancea cu privire la faptul că, pe Drumul Național 2 European 85, pe direcția Focșani-Garoafa, un autoturism înmatriculat în județul Galați se deplasează sinuos.

Polițiștii rutieri au identificat autoturismul în trafic al cărui conducător auto, un bărbat de 51 de ani, emana halenă alcoolică.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 1,39 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, acestuia i-au fost prelevate mostre biologice de sânge la o unitate medicală, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Același bărbat, a fost depistat în jurul orei 23.16, pe Drumul Național 2 European 85, în localitatea Bizighești, tot de polițiștii Serviciului Rutier la volanul aceluiași autoturism. Polițiștii au procedat la retestarea acestuia cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 1,11 mg/L alcool pur în aerul expirat.

În acest caz a fost întocmit un nou dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tot în cursul nopții trecute, în jurul orei 01:35, polițiștii Biroului de Ordine Publică – Poliția Municipiului Focșani au depistat un bărbat, de 50 de ani, din municipiul Râmnicu Sărat, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule compus din autoutilitară și semiremorcă pe Calea Moldovei, fiind sub influența alcoolului.

Astfel în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În jurul orei 23:50, polițiștii au depistat un bărbat, de 28 de ani, din Mărășești în timp ce conducea un autoturism iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: