Nelu Tătaru a anunțat câți români au fost testați pentru coronavirus până acum

Ministrul Sănătății a anunțat luni seară câți români au fost testați pentru coronavirus până astăzi. Totodată, Nelu Tătaru a condamnat atitudinea celor care „instigă” la nerespectarea măsurilor de prevenire a transmisiei virusului SARS-CoV-2, considerând că „politicul a venit prea repede peste medical”.

„Îngrijorătoare este atitudinea celor care instigă la nerespectarea acestor precauţii şi este foarte grav acest lucru. Marea masă a românilor au respectat şi au răbdat trei luni. Să ajungi de o lună de zile să îi strici toată perioada, răbdarea, suferinţa pe care a strâns-o prin a-i arăta că nu a fost nimic… Am văzut de 10 zile că această bagatelizare poate da semne că încă există acea infecţie coronavirus, nu că nu a fost nimic. Şi poate unii dintre cei erau mari contestatari au trecut prin această suferinţă. (…) Cred că politicul a venit prea repede peste medical, în vreme ce economicul este cel care ne arată tuturor unde suntem”, a declarat Nelu Tătaru, la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a precizat că până acum au fost testaţi 371.000 de români.

Grupul de comunicare Strategică a anunțat în bilanțul zilnic de astăzi că până la această date în România au fost prelucrate 630.374 de teste.

Numărul românilor testați la coronavirus era anunțat la începutul epidemiei de coronavirus, însă ulterior autoritățile au schimbat modul de informare, fiind anunțat doar numărul de teste.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: