Misiune pirotehnică în orașul Panciu

Din buletinul informativ al ISU Vrancea

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea a fost solicitată astăzi, 18 noiembrie, să execute o misiune pirotehnică în orașul Panciu pentru asanarea muniției rămase neexplodate.

Astfel, în jurul orei 11:30, în urma unui apel primit prin 112, pompierii militari pirotehniști au intervenit în orașul Panciu, după ce lucrătorii unei balastiere, în urma unor lucrări de excavare, în albia râului Șușița, au descoperit mai multe elemente de muniție. Echipajul pirotehnic a preluat 2 proiectile perforante, unul de calibru 47 mm, iar celălalt de calibru 85 mm, și 7 proiectile explozive, 1 proiectil de 47 mm, 1 proiectil 76 mm, 1 proiectil 122 mm și 4 proiectile 150 mm.

Muniția descoperită, provenită din Primul Război Mondial, a fost preluată și transportată în condiții de siguranță la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii.

Reamintim cetățenilor că pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniție neexplodată au obligația să asigure zona, fără a o atinge, deoarece aceasta prezintă încă pericol de explozie și să anunțe imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112.

Totodată, este foarte important să explicați copiilor regulile de mai jos:

  • ­­să nu atingă muniția cu mâna sau alte obiecte!
  • să nu lovească sau să miște muniția găsită!
  • să nu introducă muniția pe foc!
  • să nu demonteze focoasele sau alte părți componente!
  • să nu ridice sau să transporte muniția în casă sau alte clădiri!

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: