Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a vaccinat în centrul mobil din comuna Dumbrăveni

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a vaccinat cot la cot cu cadrele medicale la centrul mobil de vaccinare organizat în Piața comunei Dumbrăveni. Inițiativa amplasării centrului mobil în piața comunală s-a dovedit un succes, au spus autoritățile județene, care au estimat că peste o sută de persoane au fost vaccinate în câteva ore ale zilei de duminică. Chiar și așa, ministrul Ioana Mihăilă a fost rezervată referitor la atingerea targetului de zece milioane de români vaccinați până în septembrie.

Ministrul a subliniat însă că „să ajungem la atâția vaccinați cât ne permit să ținem incidența bolii sub control”. Pe de altă parte, prefectul Gheorghiță Berbece a spus că prezența oamenilor în cortul de vaccinare „probabil va justifica” și organizarea de acțiuni similare pe viitor, urmând să identifice „lideri și persoane de încredere a oamenilor simpli, din mediul rural, care vor convinge persoanele să vină la vaccinare”. Prezent la rândul său, primarul din Dumbrăveni, Valentin Tîlvăr, a punctat că abia joi a fost informat despre ceea ce urma să se întâmple aici în weekend.

„Am asigurat toate condițiile astfel încât procesul de vaccinare să se facă în siguranță. De joi, de când am fost înștiințați că vom avea acest centru, am discutat cu oamenii, am popularizat pe site-ul primăriei, pe Facebook-ul primăriei, astfel încât cei care au dorit să se vaccineze să fie prezenți. Nu știu dacă decizia va rămâne ca în fiecare duminică să fie acest centru, dar cred ar fi benefic, pentru că numărul celor care sunt prezenți duminica în această piață este destul de mare”, a spus primarul Tîlvăr.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: