Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode și Raed Arafat au inaugurat punctul de lucru ISU Tulnici

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a inaugurat, astăzi, punctul de lucru ISU din comuna Tulnici.

La eveniment au participat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, secretarul de stat de la MAI Irina Alexe, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general-maior Dan Paul Iamandi, președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, mai mulți primari ai localităților vrâncene. Sectorul de intervenţie al Punctului de lucru Tulnici are în compunere 10 sate ce aparţin comunelor Tulnici, Păuleşti, Negrileşti, Bârseşti şi Vrâncioaia. Zona turistică Lepşa-Greşu va beneficia, de asemenea, de serviciile echipelor de intervenţie. De reținut că în ultimii cinci ani, pompierii vrânceni au intervenit pentru locuitorii din zonă în peste 900 de situaţii de urgenţă. Investiția a costat 650 de mii de lei și a fost realizată de Primăria Tulnici cu sprijinul Obștii de moșneni Tulnici. Punctul ISU Tulnici dispune de o clădire destinată garării autospecialelor de intervenție, precum și spații de odihnă și hrănire a personalului, dotate complet cu mobilier, aparatură electrocasnică și alte bunuri materiale necesare pentru derularea în condiții optime a activităților specifice. Noul punct de lucru ISU de la Tulnici deservește cel puţin 10.000 de persoane și este situat la jumătatea distanţei dintre Focşani şi Târgu Secuiesc.

„Principalul beneficiu al operaţionalizării acestui punct de lucru de la Tulnici vizează reducerea timpilor de intervenţie cu aproximativ 30 de minute, ceea ce înseamnă enorm, pentru că, ştim cu toţii, de cele mai multe ori secundele fac diferenţa dintre viaţă şi moarte. Totodată, funcţionarea acestei subunităţi de intervenţie va permite o predictibilitate a acţiunilor şi o planificare a intervenţiilor în această zonă a judeţului Vrancea, a afirmat ministrul Lucian Bode.

Primarul comunei Tulnici Aurel Boțu este bucuros că acest proiect a devenit realitate și a mulțumit Consiliului Local și Obștii de moșneni Tulnici pentru sprijinul acordat în realizarea investiției.

„Țin să mulțumesc colegilor din Consiliul Local Tulnici, președintelui Obștii de Moșneni Tulnici pentru sprijinul acordat în realizarea acestei investiții. Înființarea acestui punct de lucru reduce timpul de intervenții la incendii și alte calamități naturale cu circa 30 de minute. Astfel, cetățenii din comunele Tulnici, Păulești, Bîrsești, Negrilești, Vrâncioaia vor fi protejați și se va acționa în cel mai scurt timp posibil“, a precizat primarul Aurel Boțu.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Vrancea Cătălin Toma a ținut să îi felicite pe toți cei care s-au implicat în realizarea acestui obiectiv.

„Un moment extrem de important pentru viața acestei frumoase zone, pentru Vrancea. Permiteți-mi să vă felicit pe toți cei care s-au implicat în realizarea acestei frumoase investiții, pornind de la ISU Vrancea și până la domnul primar cărui îi urez mult succes în continuare și fără evenimente neplăcute care să necesite intervenția echipajelor de la Punctul de lucru ISU Tulnici“, a precizat Cătălin Toma.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: