Măștile promise de Guvern n-au ajuns încă la persoanele defavorizate. Măștile unice sunt folosite și o săptămână

Masca de protecţie este obligatorie de mai bine de o lună de zile. Toţi românii trebuie să o poarte în spaţiile închise sau în mijloacele de transport în comun. Pentru persoanele defavorizate, Guvernul a promis 50 de măşti gratis, care însă nu au ajuns nici până astăzi la beneficiari.

Executivul a dat pe 21 mai o ordonanță de urgență care prevede ca fiecare persoană defavorizată să primească 50 de măști, pentru două luni. În această categorie intră toate persoanele cu ajutor social, alocație de întreţinere a familiei, pensionarii cu minimum 704 lei, dar şi persoanele cu handicap. Însă măştile cu au fost achiziţionate nici până azi.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „În acest moment suntem la cea de-a doua licitație, la prima nu a câștigat nimeni, am cerut și clarificări. Toți cei care au venit au consultat caietul de sarcini, s-au înscris, dar nu au îndeplinit condițiile. Vrem ca această licitație să fie transparentă, să fie corectă, iar tot ce înseamnă materiale sanitare, măști, să fie de calitate.”

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: