Locuință din Răstoaca mistuită de flăcări

O locuință din comuna Răstoaca a fost mistuită de flăcări în această dimineață în urma unui incendiu provocat de un scurtcircuit la un conductor electric improvizat. Incendiul a fost anunțat în această dimineață printr-un apel la numărul unic de urgență 112 în jurul orei 04:50.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” Vrancea arată că spre locul indicat s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Pompierii militari au acționat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Răstoaca. 

La momentul sosirii echipajelor la fața locului, ardea generalizat o locuință, existând pericolul extinderii flăcărilor la o altă locuință aflată în aceeași curte și la vecinătăți. Pentru stingerea focarelor și protecția clădirilor expuse riscului de incendiere, pompierii au intervenit aproximativ două ore. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, incendiul provocat de un scrutcircuit electric la un conductor electric improvizat, producând doar pagube materiale. Au ars: acoperișul construit din astereală de lemn și învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 200 mp, bunuri de uz casnic, aparatură electrocasnică, mobilier și articole de îmbrăcăminte”, au transmis reprezentanții ISU Vrancea.

 Pompierii militari trag un nou semnal de alarmă cu privire la pericolul pe care îl reprezintă instalațiile, echipamentele și aparatele electrice defecte, cu improvizații, suprasolicitate sau lăsate în funcțiune nesupravegheate, având în vedere că una din principalele cauze de producere a unui incendiu o reprezintă scurtcircuitul electric.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: