Locuință din comuna Spulber, distrusă de un incendiu

Din buletinul informativ al ISU Vrancea

 

Un apel primit seara trecută, în jurul orei 21.30, la numărul unic de urgenţă 112, anunţa izbucnirea unui incendiu la o gospodărie din comuna Spulber.

În cel mai scurt timp, la fața locului s-au deplasat 5 echipaje din cadrul Staţiei de Pompieri Vidra, cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD și grupa operativă a inspectoratului cu 1 autospecială de primă intervenție și comandă. De asemenea, având în vedere amploarea incendiului, echipajele de intervenție au fost suplimentate cu personal aflat în tura liberă. Pentru localizarea și lichidarea incendiului, pompierii militari au acționat, în cooperare, atât cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgența Spulber și Nereju, cât și cu pompierii voluntari ai Obștii Nereju.

La sosirea forțelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la o lucuință (P+M) și se propagase la o locuință învecinată.

Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să fie stins în limitele găsite și să nu se propage la celelalte locuințe ce se aflau în imediata vecinătate.

Echipajul SMURD prezent la fața locului a acordat primul ajutor calificat proprietarului ce a suferit atac de panică, ulterior transportându-l la Spitalul Comunal Vidra.

În urma evenimentului au ars: o locuință și anexe pe o suprafață de cca. 600 mp, bunurile aflate în interiorul acestora, 8 mc cherestea și 5 mc lemn de foc. Până la sosirea pompierilor locul intervenției, incendiul se propagase la o locuință învecinată, la care au ars: fațada casei din polistiren pe o suprafață de aproximativ 50 mp și o anexă construită din lemn pe cca 30 mp.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric provocat de un conductor/cablu electric defect.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: