Intervenții ale pompierilor la inundații în localitățile Biliești, Bârsești și Suraia

În ultimele 24 de ore pompierii vrânceni s-au aflat permanent la datorie pentru a interveni în sprijinul cetățenilor și a comunităților afectate de inundații. Marți, pompierii vrânceni au acționat pentru evacuarea apei din 16 gospodării situate în localitatea Biliești.

O intervenție similară a fost desfășurată în cursul nopții trecute de către echipajele de pompieri ale Punctului de Lucru Tulnici și Stației de Pompieri Vidra, care au intervenit în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bârsești, pentru evacuarea apei acumulată în urma ploilor abundente din 6 gospodării situate în satul Topești. În localitatea Suraia se intervine în continuarea pentru evacuarea apei din 6 gospodării și curtea unui agent economic. La momentul de față, 58 de pompieri acționează în teren cu 9 motopompe remorcabile și 11 motopompe transportabile.

Aseară, în urma manifestării fenomenelor meteorologice  periculoase din zona de munte a județului Vrancea, au fost intervenții ale serviciilor locale pentru situații de urgență în mai multe localități. Astfel, SVSU Vrâncioaia a intervenit în satul Poiana, comuna Vrâncioaia pentru evacuarea apei dintr-o curte, SVSU Bârsești în satul Topești pentru evacuarea apei din 6 gospodării iar SVSU Negrilești la circa 40 de gospodării inundate. La Paltin, SVSU a intervenit pe DJ 205 D din localitate, care a fost blocat de aluviuni pe o suprafața de aproximativ 20 metri și se circula doar pietonal. De asemenea, Secția Drumuri Naționale și SVSU Bârsești au intervenit pe DN 2D unde traficul era îngreunat de aluviuni pe raza comunei Bârsești.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: