Încă 44 de cazuri noi confirmate pe nava Diamond Princess, pe care se află și 17 români

Ultimul bilanț al persoanelor infectate cu coronavirus de pe nava de croazieră Diamond Princess este de 219 de persoane, după ce, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate alte 44 de cazuri, anunță CNN.

Pe nava operată de compania Princess Cruise, aflată în carantină de pe 3 februarie în largul Japoniei, sunt 3.711 de oameni. Dintre acești, 17 sunt români: 15 membri ai echipajului și doi pasageri. Căptitanul vasului de croazieră, Stefano Ravera, a dezvălui, joi, cine poate părăsi mai devreme vasul aflat în carantină. Astfel, conform lui Stefano Ravera, vor putea debarca pasagerii de 80 de ani sau mai mult, care au o afecțiune medicală cronică și care au fost testați negativ, pasagerii de minimum 80 de ani care stau într-o cabină interioară și nu au fost descoperiți că prezintă simptomele noului coronavirus și alți pasageri sub 80 de ani care au fost testați și nu sunt infectați cu coronavirus.

Acești pasageri vor trebui însă să rămână într-o „unitate de locuit administrată de guvernul japonez” până la sfârșitul carantinei. Orice persoană care a fost în contact cu cineva care s-a dovedit pozitiv nu va avea voie să debarce. În ceea ce-i privește pe pasagerii de pe Diamond Princess descoperiți că au coronavirus aceștia vor fi mutați pe țărm, în spitale din Japonia.

Sursa:Libertatea

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: