Hală distrusă de incendiu

Pompierii militari au fost alertați astăzi, 27 iulie, în jurul orei 03:40, despre izbucnirea unui incendiu la o hală de depozitare produse şi preparate din carne, situată la ieșirea din municipiul Focșani spre Odobești.

La locul evenimentului s-au deplasat de urgență 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 ambulanță SMURD, 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și 1 autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani.

În sprijinul pompierilor militari a acționat și SVSU Odobești cu 1 autospecială de stingere cu apă și spumă. La momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului, incendiul se manifesta generalizat cu degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 400 mp, cuprinzând întreaga clădire.

Ulterior, la locul evenimentului s-a deplasat şi un buldoexcavator. După 4 ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Au ars: o hală construită din panouri termoizolante (tip sandwich), în suprafaţă de 400 mp, 100 t carne, 1 motostivuitor şi o liză electrică (utilaj pentru manipularea paleţilor).

Datorită eforturilor depuse de pompierii militari au fost salvate din calea flăcărilor 2 hale şi o clădire de birouri, aflate în imediata vecinătate. Incendiul a prezentat un risc ridicat de pericol deoarece lângă hala cuprinsă de flăcări se afla un rezervor cu GPL, care alimenta instalaţiile tehnologice.

Din cercetările efectuate, cauza probabilă care a generat evenimentul a fost efectul termic al curentului electric la un tablou de măsură şi control lăsat sub tensiune nesupravegheat.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: