Galerie foto: Autoritățile acționează în continuare în sprijinul cetățenilor pentru a limita răspândirea noului virus

Peste 70 de societăți comerciale au fost verificate sâmbăta, 11 iulie a.c., în cadrul unor acțiuni care au vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă. Controalele au fost organizate sub autoritatea prefectului.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul virus, polițiștii, jandarmii, pompierii și polițiștii locali, împreună cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control au continuat activitățile desfășurate în zonele aglomerate din județul Vrancea și în mijloacele de transport în comun și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

În cadrul acţiunilor punctuale desfăşurate în cursul zilei de ieri, au fost verificate peste 70 de locații, fiind vizate localuri de alimentaţie publică, cât şi piscine,  pensiuni, terase, mijloace de transport în comun, cum ar fi autobuze, maxi-taxi, dar şi zone turistice care în această perioadă sunt frecventate de un număr ridicat de persoane.

Aproximativ 700 de persoane au fost legitimate în vederea verificării cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale în valoare de 51370 de lei, din care 3 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 4 sancțiuni pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese, precum și alte sancțiuni de natură economică  sau  pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/199, Legii 8/1996, OUG 195/2002, OG 28/1999 și HG 333/2010.

De asemenea, în această dimineață, polițiștii vrânceni s-au deplasat la lăcașele de cult unde au efectuat verificări cu privire la accesul, distanța minimă de siguranță și măsurile sanitare specifice pentru desfășurarea activităților religioase.

La acțiuni au participat peste 250 de efective.

Acțiunile în sistem integrat pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: