Focșăneni amendați pentru depozitarea ilegală a gunoaielor

Polițiștii locali focșăneni au sancționat mai multe persoane care descărcau resturi vegetale și gunoaie în zonele „Șoseaua Suraia” și „Comat” din municipiu. Persoanele au fost depistate în urma acțiunilor specifice efectuate de la începutul acestei luni. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale și s-a dispus efectuarea curățeniei în zonele respective. Astfel, în data de doi iulie, în jurul orei 17,15, polițiștii locali aflați în timpul serviciului, au depistat un minor care descărca gunoi dintr-o căruță, pe un teren agricol situat pe Șoseaua Suraia, la ieșirea din municipiul Focșani.

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit identitatea persoanei în cauză, respectiv S.B., domiciliat în Focșani și s-a procedat la sancționarea contravențională a acesteia cu amendă în valoare de 1000 lei pentru nerespectarea prevederilor art. 5 lit h din H.C.L.25/2017 „privind obligațiile și răspunderile instituțiilor publice, ale agenților economici, ale altor persoane juridice precum și ale cetățenilor privind gospodărirea Municipiului Focșani”.

La data de 06.07.2021, în jurul orei 13,15, polițiștii locali aflați în timpul serviciului, au depistat două persoane care au descărcat resturi vegetale și gunoaie dintr-o căruță, pe un teren situat în zona „Comat”. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit identitatea celor doi, respectiv C.M. și S.R.(minor), domiciliați în Focșani, care au recunoscut faptul că au depozitat resturi vegetale și gunoaie pe respectivul teren. S-a procedat la sancționarea contravențională a celor două persoane cu amendă în valoare de 2000 lei și respectiv 1000 lei, pentru nerespectarea prevederilor art.5 lit h din H.C.L.25/2017 „privind obligațiile și răspunderile instituțiilor publice, ale agenților economici, ale altor persoane juridice precum și ale cetățenilor privind gospodărirea Municipiului Focșani”. De asemenea, cei doi au fost determinați să efectueze curățenia în zona respectivă și să încarce în căruță gunoaiele”, se arată în informarea Poliției Locale Focșani.

Reprezentanții instituției fac apel la cetățenii municipiului Focșani să sesizeze astfel de încălcări ale legii la numerele de telefon 0237215005 /0237215030 de la dispeceratul Poliției Locale a Municipiului Focșani pentru a putea lua cu celeritate măsurile legale care se impun.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: