Fii informat, nu victimă!

Din buletinul informativ al IPJ Vrancea

Lansarea campaniei de prevenire a agresiunilor de natură sexuală, a traficului de persoane și consumului de droguri FII INFORMAT, NU VICTIMĂ!

În perioada august – decembrie 2021, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea în parteneriat cu Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane Centrul Regional Galați, Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea și Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea desfășoară activități cu caracter preventiv în zonele cu risc victimal ridicat, în cadrul campaniei  Fii informat, nu victimă!.

Scopul campaniei îl reprezintă reducerea vulnerabilității la agresiunile sexuale, traficul de persoane și consumul de droguri din comunitățile vizate.

Lansarea campaniei s-a realizat prin 3 activități informativ-preventive realizate în perioada 18 – 19 august a.c.,  în municipiul Adjud și comunele Homocea și Ploscuțeni.

Sesiunile de informare au fost susținute de specialiști ai instituțiilor sus-menționate și organizate cu sprijinul autorităților locale.

Publicul țintă a fost reprezentat de cetățeni predispuși a fi victime dar și principalii reprezentanți ai factorilor de decizie/persoane cu influență în comunitate, care au fost rugați să transmită la rândul lor mesajele preventive (asistenți sociali, directorii unităților de învățământ, preoți, medici, administratori de societăți comerciale, etc.).

Conform Strategiei Naționale  din 27 mai 2021 pentru prevenirea și combaterea violenței sexuale, aceasta este omniprezentă, este un fenomen structural și global care nu are bariere naționale.

Această formă de violență apare în fiecare cultură, la toate nivelurile societății și în fiecare stat al lumii.

Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, dacă aţi asistat sau aveţi cunoştinţă despre săvârşirea unei fapte antisociale, adresaţi-vă de îndată celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelați S.N.A.U. 112.

Întotdeauna cineva este pregătit să vă sprijine și să vă îndrume!

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: