Dosare penale la regimul circulației rutiere

Din buletinul de presă al IPJ Vrancea

La data de 27.08.2021, ora 08.33, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe DN2-E85, în loc. Domnești Târg, s-a produs un accident rutier.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 85 de ani, din comuna Pufești, în timp ce se afla în traversarea DN2-E85, pe trecerea de pietoni, ar fi fost acroșat de un autoturism, care nu a oprit, continuându-și deplasarea către Focșani. Pietonul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero, acestuia fiindu-i acordate îngrijiri medicale la fața locului, în ambulanță, refuzând deplasarea la spital. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

În aceeași zi, în urma cercetărilor efectuate de polițiști, a fost identificat conducătorul auto, și anume un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din jud. Brăila. Cercetările sunt continuate, în vederea probării activității infracționale și luării măsurilor legale ce se impun.

La data de 27.08.2021, ora 11.19, polițiștii din cadrul Poliției Mun. Adjud au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe str. Republicii (DN2-E85) din mun. Adjud s-a produs un accident rutier. În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 65 de ani, din mun. Adjud, în timp ce conducea un autoturism, nu s-ar fi asigurat corespunzător la schimbarea direcției de mers, moment în care a acroșat o motocicletă, condusă de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care a fost transportat la o unitate medicală, în vederea acordării îngrijirilor necesare. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind zero. În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

La data de 28.08.2021, ora 07.05, polițiștii Biroului Rutier Focșani au depistat, un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din comuna Vulturu, în timp ce conducea pe raza mun. Focșani un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 28.08.2021, ora 12.44, pe DN 2N, în afara localității Dumbrăveni, un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din comuna Bordești, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Dumbrăveni – Jitia, a intrat în coliziune frontală cu o bicicletă, condusă din sens opus de un tânăr, în vârstă de 17 ani, care, pentru a evita impactul cu un autovehicul care circula în fața sa și care redusese viteza de deplasare într-o curbă periculoasă la dreapta, a virat stânga, pătrunzând pe sensul opus de mers.
În urma producerii accidentului rutier a rezultat avarierea autoturismului, a bicicletei și rănirea ușoară a biciclistului.
În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

La data de 29.08.2021, în jurul orei 13.45, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Nănești au depistat un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din jud. Buzău, în timp ce conducea pe pe DJ 202F – com. Bălești, un autoturism, având o îmbibație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 19.08.2021, ora 19.42, polițiștii din cadrul Poliției Mun. Focșani au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un bărbat, din com. Poiana Cristei, cu privire la faptul că în jurul orei 19.30 a fost implicat într-o tamponare cu un moped pe raza comunei.

În cauză s-a stabilit că conducătorul mopedului, în vârstă de 33 de ani, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al lipsei de experiență în conducere, a intrat în coliziune cu autoturismul în cauză.

În urma testării cu aparatul etilotest a reieșit că bărbatul în vârstă de 33 de ani, care a fost rănit ușor, avea o concentrație alcoolică de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru vreo categorie.

La data de 29.08.2021, ora 21.24, polițiștii Serviciului Rutier Vrancea au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul ca pe raza satului Pădureni, oraș Mărășești, s-a produs un accident rutier cu pagube materiale.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în evenimentul rutier a fost implicat în calitate de conducător al autoturismului un tânăr, în vârstă de 18 ani, din Mărășești, care, pe fondul neadaptării vitezei, ar fi pătruns în gardul unui imobil.
În urma verificărilor s-a stabilit că tânărul în cauză nu posedă permis de conducere, astfel încât a fost întocmit dosar penal sub aspectul sâvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.Acțiuni desfășurate de polițiști în cadrul unor târguri tradiționale organizate pe raza județului

La data de 29.08.2021, în intervalul orar 06.00 – 15.00, cu ocazia sărbătorii religioase “Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul”, au avut loc târgurile tradiționale din satele Năruja și Câmpuri, ocazie cu care polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Vidra și cei din cadrul Poliției Orașului Panciu au desfășurat acțiuni punctuale pe linia respectării prevederilor Legii nr. 145/2014 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, a HG 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitar – veterinare și pentru siguranța alimentelor, a O.U.G. 195/2002, precum și a Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

În cadrul celor două acțiuni au fost legitimate peste 100 de persoane, fiind aplicate în total 21 de sancțiuni contravenționale (13 sancțiuni la Legea nr. 145/2014, 5 la H.G. 984/2005 și 3 la O.U.G. 195/2002), în valoare totală de 20.930 lei.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: