Dosare penale – depistați la volan după ce au consumat alcool

Contravenție: când aparatul alcooltest afişează o valoare sub 0,40 mg alcool pur în aerul expirat. Se sancţionează cu amendă şi suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Infracțiune: când aparatul alcooltest afişează o valoare de peste 0,40 mg alcool pur în aerul expirat sau mai mare. În acest caz este obligatorie recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar conducătorului auto i se întocmeşte dosar penal.

Fapta se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă. Mai mult, dacă șoferul va fi condamnat pentru comiterea acestei infracțiuni, permisul de conducere se anulează!

Atenție șoferi! Refuzul de a vă supune recoltării mostrelor biologice sau testării aerului expirat nu este o soluţie, întrucât legea prevede o sancţiune cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

La data de 18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din municipiul Adjud. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițistii l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat rezultatul de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În jurul orei 13:30, polițiștii Biroului Rutier Focșani au oprit în trafic un bărbat, de 56 de ani, din comuna Vânători în timp ce conducea un autoturism pe DN 2 M, în afara municipiului Focșani. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 1,07 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Tot, ieri, 18 ianuarie,  în jurul orei 15:30, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Adjud au oprit un autoturism în localitatea Domnești, condus de un bărbat, de 23 de ani, din județul Bacău iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că cel în cauză avea permisul de conducere reținut.

În jurul orei 14:25, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Andreiașu de Jos au depistat în trafic un autoturism condus de un bărbat, de 51 de ani, din localitate, care prezenta halenă alcoolică fapt pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,98 mg/L alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cursul nopții, în jurul orei 03.20, polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Focșani au oprit în trafic, pe strada Mare a Unirii din localitate, un autoturism condus de un bărbat de 23 de ani, din județul Bacău. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de 0,56 mg/L alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

Intră in comunitatea VranceaTravel! Află în timp real când publicăm un articol nou pe site, direct de pe Facebook și YouTube.

Urmărește-ne pe Facebook

Urmărește-ne pe YouTube

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: