Doi tineri prinși în flagrant de polițiști după ce au sustras un catalizator auto

Doi tineri, de 19 ani, prinși în flagrant de polițiștii Biroului de Investigații Criminale după ce au sustras un catalizator auto, au fost arestati preventiv pentru 30 zile.

Joi, 10 februarie a.c., poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Focșani au reținut doi tineri, de 19 ani, din Focșani și comuna Paltin,  bănuiți de săvârșirea unui furt de catalizator de la un autoturism parcat pe o stradă din municipiul Focșani.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor de furt din auto.

Astfel, cei doi sunt bănuiți de faptul că, în noaptea de 09/10 februarie a.c., având fețele acoperite, prin secționarea țevii de eșapament cu un instrument de tăiere, au sustras un catalizator ce se afla montat  pe un autoturism staționat într-o parcare din municipiul Focșani.

Prinderea în flagrant s-a realizat la scurt timp după comiterea faptei, când cei  doi s-au deplasat în extravilanul municipiului Focșani, sub pasarela ce suspendă DJ 205 S peste calea ferată, unde urmau să se întâlnească cu o terță persoană în vederea comercializării bunului sustras.

În momentul în care polițiștii s-au apropiat, cei doi au abandonat bunul sustras si au părăsit zona în alergare însă au fost prinși, imobilizați și conduși la sediul Poliției Municipiului Focșani.

Față de aceștia s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, fiind introduși în arestul IPJ Vrancea.

Vineri, 11 februarie a.c., cei în cauză au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, care a admis  propunerea de arestare preventivă.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au colaborat cu cei din cadrul Formațiunii Investigații Criminale – Poliția Oraș Odobești.

Cercetările sunt continuate de polițiști, în vederea documentării întregii activități infracționale și luării măsurilor legale.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: