Datorită numărului mare de cazuri Covid-19 înregistrate la nivelul comunei Nănești, Școala și Grădinița Nănești, precum și Grădinița Calienii Vechi au intrat în scenariul roșu și își suspendă activitatea didactică în sedii

Este important să cunoaștem câteva precizări despre virusul Covid-19. Este o boala infecțioasă, iar majoritatea persoanelor care suferă de coronavirus au simptome ușoare sau moderate și se recupereazaăPersoanele cu afecțiuni cronice sunt mai vulnerabile la acțiunea virusului. Amintim : hipertensiune arterială, afecțiuni cardiovasculare, diabet zaharat, afecțiuni hepatice și alte boli respiratorii.

Simptome : febră, tuse, dificultate în respirație în cazurile mai severe. Daca aveți aceste simptome sunați medicul de familie. Pentru a evita transmiterea virusului ramâneți izolați în locuință 14 zile, păstrați igiena mâinilor și a căilor respiratorii.

Este important să vă hidratați și să vă odihniți .Dacă sunteți nevoiți să ieșiți în spații publice, purtați mască și pastrați distanța socială.

În cazul în care simptomele se agravează, anunțați medicul de familie sau sunați la 112.

Primăria comunei Nănești

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: