Cristi Valentin Misăilă: „Luni, 6 iulie 2020, de Ziua Focșaniului, am avut plăcerea și onoarea de a inaugura Piațeta Balada, unul dintre punctele de atracție din orașul nostru, un loc încărcat din plin de Istorie”

Alături de artiștii de la Țara Vrancei, conduși de inimoasa doamnă Maria Murgoci, de Sorin Francu, Directorul Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia” și de actrița focșăneană Roxana Lupu, interpreta rolului principal din filmul „Regina Maria”, am avut bucuria de a reda circuitului public Piațeta Balada, acum în straie noi și moderne.

Și pentru că tot suntem la ceas aniversar, am considerat că nu poate fi un moment mai bun în care să îi cinstim și să îi sărbătorim pe cei care de jumătate de secol își poartă cu grijă iubirea unul față de celălalt – cuplurile de “aur” din Municipiul Focșani. Astfel, 11 familii, care și-au jurat credință acum nu mai puțin de 50 de ani în urmă, au fost premiate de municipalitate și aplaudate de toți focșănenii care preț de câteva clipe s-au oprit din drumul lor să ne fie alături la deschiderea Piațetei Balada, dar și la această sărbătoare a dragostei și a respectului reciproc.

Cu emoție și cu gândul la cei ce au făcut din Focșani Orașul Unirii, dar și la cei pe care i-am aniversat astăzi, precum și la cei ce reprezintă viitorul comunității noastre, vreau să spun că pentru câteva zile, ca în fiecare an, de Zilele Municipiului, suntem sau ar trebui să fim cu toții mai atenți la ceea ce este și înseamnă Focșaniul pentru fiecare dintre noi. Eu imi doresc ca pentru noi toți, Focșaniul să fie Acasă! Anul acesta ne sărbătorim municipiul într-un context special, așa cum nu am mai făcut-o niciodată și poate că tocmai de aceea este momentul să ne uităm mai atent în jurul nostru și să ne gândim la Focșani ca la orașul pe care îl putem construi mai frumos, ÎMPREUNĂ!

Plecând grăbiți spre serviciu sau fugind la școală după copii, de cele mai multe ori uităm să privim în jur la străzile copilăriei noastre. Anul acesta, din păcate, nu am mai putut, nici macar grăbiți, să ne ducem copiii la școală… Este doar una dintre multele situații anormale cu care ne-am confruntat în ultimele luni, la care aș adăuga și lipsa unor activități sociale uzuale. Tocmai de aceea, anul acesta, într-un context dificil, am ales să sărbătorim Focșaniul arătându-l tuturor celor care vor să îl vadă și să îi cunoască Istoria. Am avut surpriza plăcută să descopăr că demersul a fost îmbrățișat de mulți dintre noi și acest lucru nu poate decât să mă bucure!

Sunt onorat însă și de faptul că Excelența Sa, Președintele Academiei Române, domnul Ioan Aurel POP a acceptat să conferențieze la Focșani despre identitatea culturală a românilor! Este pentru noi toți un privilegiu ca o excelență a culturii române să se afle în orașul nostru chiar de Zilele Municipiului în anul în care avem atât de multă nevoie de repere spirituale. Prezența Excelenței Sale ne onorează și ne obligă în egală măsură să continuăm pe acest drum, în care nu doar să clădim spații publice – școli, locuri de joacă, străzi, parcuri sau piațete – ci să și construim adevărate valori la care să adere cât mai mulți dintre focșăneni. Degeaba investim și susținem domeniile care contribuie la creșterea calității vieții dacă nu putem prețui lucrurile făcute.

Focșani este locul în care trăim, învățăm și muncim și de aceea trebuie să avem grijă de el, iar acest lucru nu ține doar de Primăria Municipiului Focșani sau de alte instituții publice, ci de fiecare dintre noi. Tocmai de aceea vă invit ca în aceste zile să fim mai atenți la orașul nostru, să îi aflăm istoriile, să îi descoperim frumusețea și valorile. Așadar, în vremuri de grea încercare, cu bucuria că ne putem regăsi în lucruri frumoase, vă invit cu drag, să ne bucurăm împreună de faptul că trăim într-un loc binecuvântat, cu o istorie unică și cu oameni care știu că ”Unirea face puterea!” Pentru noi toți, Focșaniul este orașul în care ne educăm, muncim și ne întemeiem o familie!

La mulți ani, Focșani!

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: