Cristi Valentin Misăilă – De 4 ani alături de cetățeni

Dragi focșăneni,

Pe 5 iunie 2016 m-ați mandatat cu încrederea dumneavoastră și vreau să vă mulțumesc încă o dată pentru că mi-ați acordat votul!
Am plecat la drum fiind convins că putem face din Focșani orașul în care să te simți acasă. Încă din 2016, mi-am propus ca administrația să fie mai aproape de așteptările și dorințele dumneavoastră, să vă reprezinte interesele în cel mai profesionist mod posibil, arătând transparență, implicare, dialog și deschidere. Cred că prin perseverență și multă muncă, Primăria Municipiului Focșani este astăzi mai aproape de fiecare dintre dumneavoastră.
Perseverența și dorința de modernizare a Municipiului Focșani sunt elementele care au stat la baza proiectelor aflate deja în implementare.

📌Primăria Municipiului Focșani are în derulare proiecte europene de peste 100 milioane Euro. Cu bani europeni resistematizăm infrastructura de transport a municipiului. Deschidem orașul către iubitorii de mișcare prin realizarea a 36 kilometri de piste de bicicletă și punerea la dispoziția celor care doresc a unui număr de 287 biciclete în sistem bike-sharing. Această reorganizare a sistemului de transport public, alături de implementarea unui sistem de management și monitorizare, va duce la descongestionarea traficului și implicit la timp câștigat pentru fiecare dintre dumneavoastră.

📌Tot pentru a îmbunătăți infrastructura rutieră, reabilităm, prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), un număr de 41 străzi din Municipiul Focșani. La finalul acestui amplu proiect vom putea spune că am modernizat și resistematizat în totalitate 20 km de străzi. Alte străzi sunt refăcute de către Primăria Focșani în baza unor proiecte finanțate integral din bugetul local. Începând cu luna martie 2019, în colaborare cu SC CUP Salubritate, am refăcut 80.000 mp de covor asfaltic de străzi și trotuare.

📌Copiii și educația reprezintă priorități pentru Primăria Municipiului Focșani și ne străduim să le oferim acestora infrastructura necesară, atât pentru a se juca fericiți, cât și pentru a studia în condiții cât mai civilizate.

📌În 2017 am demarat un amplu proiect de realizare a unor locuri noi de joacă pentru copiii din Focșani, cât și de modernizare a celor deja existente. Pe 1 iunie 2018 am deschis un ”VeloPark” în cartierul Sud, iar pe 1 iunie 2019 am inaugurat locul de joacă din Cartierul Mândreşti și am reabilitat locul de joacă din Grădina Publică. Alte două locuri de joacă au fost inaugurate în 2019, pe Str. Peneş Curcanul și la Gară (intersecție Str. Longinescu cu Str. Vâlcele). De asemenea, le-am recondiționat pe cele din Parcul Teatru și Parcul Schuman. Am terminat deja alte 12 locuri de joacă. Avem în reabilitare și modernizare alte 14 locuri de joacă existente în Focșani și vom crea altele 2 în curtea a unor creșe.

📌Tot cu gândul la bunăstarea copiilor noștri am atras fonduri europene pentru modernizarea Grădiniței 16, Grădiniței 18, Creșei nr. 7, Colegiului Tehnic ”Edmond Nicolau”, Colegiului Tehnic ”Valeriu D. Cotea”, Colegiului Economic ”Mihail Kogălniceanu”, Școlii Gimnaziale ”Ion Basgan”, Școlii Gimnaziale ”Duiliu Zamfirescu” și Școlii Gimnaziale ”Anghel Saligny”. În același timp, suntem preocupați și de condițiile în care stau elevii care vin să studieze în Municipiul Focșani și pentru creșterea confortului acestora am demarat reabilitarea, tot cu fonduri europene, a internatului și cantinei Colegiului Tehnic ”Gheorghe Asachi”.

📌Tot pentru copii, dar nu numai, am demarat un program amplu de modernizare a parcurilor. După Parcul Central, urmează modernizarea Parcului Nicolae Bălcescu – un proiect care a demarat zilele acestea și a cărui valoare este de peste 12 milioane lei. Nu în ultimul rând, trebuie spus faptul că avem în derulare și proiecte de modernizare a unor piațete din Focșani. Luna viitoare vom finaliza reabilitarea Piațetei ”Unirea Principatelor” (cinematograf Balada) și zilele viitoare urmează să înceapă lucrările de reabilitare a Piațetei Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia”.

📌Pandemia provocată de noul Coronavirus ne-a arătat, o dată în plus, cât de importantă este sănătatea dar și cât de importante sunt dotările medicale și infrastructura sanitară.

📌În martie 2020 am semnat ordinul de începere pentru lucrările de reparații capitale, modernizări și dotări a Dispensarului din Cartierul Sud, cu o valoare de 929.921,95 lei. De asemenea, am semnat și ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea și amenajarea curții dispensarului, investiție a cărei valoare se ridică la 493.064 lei. Este vorba despre reabilitarea și modernizarea unui dispensar care, într-un final, va dispune de șapte cabinete medicale, un grup sanitar și o sală de așteptare.

📌În toată această perioadă, am investit în modernizarea și dotarea cabinetelor medicale și a cabinetelor stomatologice din unitățile de învățământ, după cum urmează:
• 29 cabinete medicale din unităţi de învăţământ, modernizate;
• 8 cabinete stomatologice din unităţi de învăţământ, modernizate.

📌Din data de 10 martie 2020, am luat mai multe măsuri pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronoavirus. Le amintesc pe cele mai importante:
• Dezinfectarea mijloacelor de transport în comun aparținând SC Transport Public Local SA;
• Dezinfectarea locurilor de joacă din parcurile și zonele publice ale Municipiului Focsani până la momentul declarării Stării de Urgență.
• Alocarea sumei de 48.000 lei pentru achiziția unei hote bacteriologice cu masă suport în valoare de 45.000 lei și a unei combine frigorifice în sumă de 3.000 lei, pentru DSP Vrancea;
• Dezinfecția TUTUROR scărilor de bloc din Municipiul Focșani cu substanțe avizate de Ministerul Sănătății. Prioritate au avut scările de bloc unde locuiesc cetățeni pentru care s-a confirmat infectarea cu COVID-19.
• Spălarea și dezinfectarea străzilor și trotuarele din Municipiul Focșani cu detergenți speciali;
• Distribuirea pachetelor cu alimente și produse de igienă persoanelor de peste 65 ani și cu un venit lunar mai mic de 1.000 de lei;
• Achiziționarea unui număr de 1.000 kit-uri pentru testarea COVID-19.
• Alocarea sumei de 195.700 lei pentru achiziționarea materialelor igienico-sanitare necesare pentru a-i proteja de noul Coronavirus pe elevii care susțin Examenele Naționale și Bacalaureatul din acest an.

📌Reducerea consumului de energie termică pentru a proteja mediul, dar și pentru a reduce facturile cetățenilor pe perioada iernii reprezintă o altă preocupare a municipalității. Cu fonduri europene dorim să anvelopăm un număr de 15 blocuri pentru care am atras fonduri de aproximativ 2,38 milioane Euro – obiective aflate în proces de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție. Tot pentru o mai eficientă protecție a mediului, dar și pentru reducerea costurilor, implementăm proiectul european privind reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Focşani pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice, în valoare totală de 14,9 milioane Euro.

Dragii mei focșăneni, sunt încă multe de realizat, consider însă că cel mai important este faptul că zi de zi lucrăm pentru modernizarea Municipiului Focșani.

Vă mulțumesc pentru tot sprijinul pe care mi l-ati acordat în acești 4 ani și vă promit că voi continua să fiu la fel de implicat și vreau ca, ÎMPREUNĂ, să muncim pentru a face din Focșani locul în care să ne simțim cu toții ACASĂ!

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: