Cristi Misăilă: Propun acordarea titlului de ”Luptător în linia întâi împotriva COVID-19” unui număr de 237 cadre medicale de la Spitalul de Urgență ”Sfântul Pantelimon”, Focșani

În urma propunerilor pe care le-am făcut încă de anul trecut, cu privire la acordarea unui titlu de cetățean de onoare sau a unui alt titlu  cadrelor medicale care luptă în linia întâi cu pandemia de COVID-19, am primit un număr mare de sugestii din partea celor de la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani.

Drept urmare, am decis să oferim tuturor cadrelor medicale (medici, asistenți medicali, infirmieri, alți angajați) din cadrul Secțiilor Infecțioase, ATI și UPU de la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani titlul de ”Luptător în linia întâi împotriva COVID-19”.

Este vorba despre 237 cadre medicale din cele trei secții care, din punctul meu de vedere, sunt eroi care luptă ca în vreme de război, cu toate eforturile. Și-au neglijat familiile, și-au neglijat chiar și propria sănătate, punându-se de foarte multe ori în pericol și expunându-se zi de zi unui risc enorm.

Voi propune Consiliului Local al Municipiului Focșani ca titlul de ”Luptător în linia întâi împotriva COVID-19” să fie acordat cu ocazia Zilei personalului medical, instituită în data de 11 martie, conform Legii nr. 56/2020. Practic, în 2021 este primul an când se va marca această zi specială, iar noi dorim să o facem deosebită pentru cei care s-au sacrificat în această perioadă – medici, asistenți medicali, infirmieri, alți angajați din Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani.

Toate cele 237 persoane vor primi, pe lângă acest titlu, o plachetă, un buchet de flori și un premiu care constă în contravaloarea impozitului pe proprietate pentru un an de zile. Fac precizarea că acest premiu se va acorda în anul fiscal 2022 și nu va putea fi mai mare de 2.000 lei.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: