”Cinstea cântărește mai mult decât banul”

 

„Ia să vedem ce facem noi, ca cetățeni cinstiți, atunci când găsim pe stradă un portofel cu o sumă de bani în el?”

Cinstea a fost varianta corectă, aleasă de domnul Costel, un șofer de taxi, în vârstă de 65 de ani, care, în această dimineață s-a prezentat la sediul Poliției Municipiului Focșani și a predat un portofel găsit în autoturismul pe care îl conduce.

Portofelul conținea mai multe carduri și chitanțe ale unei femei dar și suma de 1850 euro.

Polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Focșani au identificat proprietara, căreia i-a fost returnat portofelul.

În calitate de cetățeni cinstiți, atunci când găsiți un bun, țineți cont de prevederile Codului Penal, care, la art.243 stabilește : (1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al său, se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează  și însușirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparține altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparține.

În speranța că, la întrebarea „Ce-am găsit să fie-al meu?” veți răspunde categoric – NU, vă sfătuim, totodată, să manifestați mare atenție la bunurile personale, iar pe cele găsite să le predați celei mai apropiate unități de poliție, pentru a ajunge la proprietar.

Felicitări, domnule Costel! –

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: